Haber Detayı
10 Mayıs 2020 - Pazar 17:46 Bu haber 5802 kez okundu
 
Beyşehir’de şehit anneleri ve asırlık çınarlar unutulmadı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de 10 Mayıs anneler günü münasebeti ile şehit anneleri, 100 ve üstü yaşlardaki anneleri unutmayarak kutlama yapıldı.
Güncel Haberi
Beyşehir’de şehit anneleri ve asırlık çınarlar unutulmadı

BEYŞEHİR - Beyşehir’de 10 Mayıs anneler günü münasebeti ile şehit anneleri, 100 ve üstü yaşlardaki anneleri unutmayarak kutlama yapıldı.

Beyşehir İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkan Vekili Eyyup Özpınar, Kurum Amirleri ve vefa sosyal destek grupları, Müftü Mahallesindeki 101 yaşındaki Belediye Başkanımızın Annesi Melek Bayındır, Bahçelievler Mahallesinde yaşayan 100 yaşındaki Fatma Avcu, ve Akçabelen Mahallesindeki 102 yaşındaki Hatice Şanlı’yı evlerinde ziyaret etti. Öte yandan Çiçekler Mahallesindeki şehit annesi Ayşe Kaya’nın ziyaret esnasında anneler günü kutlanarak duygu dolu anlar yaşandı.

"Asırlık çınarların" Anneler Gününü kutlayan, hediye ve çiçek veren Kaymakam Özdemir, onlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın 101 yaşındaki annesi Melek Bayındır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Oğlumdan Allah razı olsun çok çalışıyor, ben yaptığı çalışmalarını duyuyorum ve mutlu oluyorum. Bana anneler gününde bu güzel duyguyu yaşattığı için Allah ondan razı olsun, Rabbim güç kuvvet versin” dileklerinde bulundu.

Kaymakam Özdemir, açıklamasında yüz yaşını aşmış anneleri ziyaret ederek, onların hayır dualarını aldıklarını aktardı. Özdemir, " 10 Mayıs Dünya Anneler Günü münasebetiyle tüm annelerimizin ellerinden öperim. Bu gün öncelikle şehit annelerimizi ziyaret ettik. Diğer taraftan İçişleri Bakanlığımızın projesi kapsamında 100 yaş üstü annelerimizi ziyaret ettik. Ama esasında yılın 365 günü anneler günüdür. Zaten şehit annelerimizi ve 100 yaş üstü ninelerimizi zaman zaman ziyaret ediyoruz. Toplumumuzun en temel ve en dinamik taşlarıdır annelerimiz ve özellikle yaşlılarımız. Hükümetimiz de sokağa çıkma kısıtlaması getirirken de özellikle 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yani geleceğimizle geçmişimizi koruma altına almış bizlerde kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Bu gün de saat 11.00 ile 15.00 arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olarak gezecekler inşallah son olarak 10 Mayıs münasebetiyle “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” bu kültürde ve düşüncede yetişen insanlar olarak gerçekten annelerimize gerekli değeri ve ehemmiyeti vermemiz gerekiyor. Bu vesile ile hayatını kaybeden annelerimize ve yaşayan bütün annelerimize selamlarımı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Başkan Vekili Özpınar ise tüm annelerin 10 Mayıs anneler gününü kutlayarak şu ifadeleri kullandı, “Beyşehir Belediyesi Başkanlığı adına tüm annelerimizin anneler gününü en İçten duygularımla kutluyorum. Bu organizasyona imza atan kaymakamlığımıza da teşekkür ediyorum. Anneler toplumun bütün yükünü omuzlarında taşıyan kale gibi sağlam insanlardır. Dinimiz annelerimize büyük kıymet vermiştir. Toplumda yaşadığımız tüm sıkıntıların tüm hastalıkların tüm şehitlerin acısını yaşayan annelerimizdir. Bu noktada annelerin kıymetini anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini düşünüyorum. Anneler günü etkinlikleri kapsamında özellikle 65 yaş üstü ve 100 yaş üstü annelerle ilgili olarak ziyaretler gerçekleştirildi. Şehit anneleri ziyaret edildi. Bu tür programlar devam edecektir. Bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum” dedi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, şehit, anneleri, ve, asırlık, çınarlar, unutulmadı,
Yorumlar
Haber Yazılımı