Haber Detayı
13 Ocak 2018 - Cumartesi 09:52 Bu haber 6075 kez okundu
 
Beyşehir’de Tasavvuf Müziği Konseri
BEYŞEHİR – Beyşehir Müftülüğü tarafından düzenlenen Tasavvuf Müziği Konseri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de Tasavvuf Müziği Konseri

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezinde Beyşehir Müftülüğü tarafından düzenlenen Türk Tasavvuf Musikisi konserine,

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Uygulamalı Bilimler MYO Müdürü Prof.Dr. Mehmet Zengin, Beyşehir MYO Müdürü Dr Oktay Nar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Arif Turfand, Cumhuriyet Savcıları, kamu kurum müdür ve amirleri, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, STK temsilcileri ve musiki severler katıldı.

     Program Kuranı kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Beyşehir Müftüsü Mahmut Çelikoğlu yaptı. Çelikoğlu konuşmasında; “yüce dinimiz İslam’ın temel değerlerini acizane insanlara ulaştıran biz din görevlilerimizin en etkili aracı müezzinliktir. Müezzinlik içerisinde en önemli unsur olan ezandır. Ezanı bir Müslüman beldede yaşayan, camiye gelen ve gelmeyen herkes dinler. Cami içerisinde okunan Kur’an-ı Kerimi, vaazı nasihati camiye gelen dinler ama Ezanı Muhammediyi herkes dinler. O nedenle bizim Ezanı çok güzel okumak önemli görevlerimizden biridir. Ecdadımız yüce dinimiz İslam’a çok büyük hizmetler sunmuştur. Bu hizmetler içerisinde dini musiki, ezanı güzel okuma, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, çok önemli bir şekilde yer etmiştir. Bu konuda ecdadımız gerçekten başarılı olmuştur. Belli dönemlerde inkıtalar olsa da; son zamanlarda diyanet işleri başkanlığımız bu konuda gayret gösterdiğini görüyoruz” dedi.


      Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’da konuşmasında; “biz Kültür ve Yaşam Merkezini inşa ederken hedefimiz, kardeşlerimizin cep telefonundan, internetten, zararlı alışkanlıklardan kurtarma adına böyle etkinlikler düzenlensin, arkasından da biz bir hayır duası alalım diye bu projeye imza attık. Şükürler olsun ki bu salon açıldıktan sonra burada düzenlenen onlarca programlarda rep yoktu, rak yoktu, tamamen bize yakışan, Beyşehir’e yakışan, kültürümüze yakışan programlar yapıldı. Bu kültür merkezinde bu tür programları yapan herkese çok teşekkür ediyorum.


       Kültür merkezini inşa ederken Beyşehir’e yakışır bir salon olsun diye 1071 koltuklu yaptık, ancak bu tür programlarda maalesef salonu doldurmakta zorluklar yaşıyoruz. Aslında bu tür programlarda bu salonlar dolmalı.


       Buradan şunu söylüyorum, bütün kurumlarımızla hep birlikte kültür ve yaşam merkezimizi daha faal şekilde kullanalım. Gerek çocuklarımız için, gerek büyüklerimiz için. Buradan hep söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz, bu tür programlarda herhangi bir ücret almıyoruz. Sadece tek istediğimiz program yapılırken şu salonun tamamen dolmasını arzu ediyoruz” dedi.


    Konuşmaların ardından; Beyşehir Müftülüğünde görevli Din Görevlilerinin oluşturduğu Türk Tasavvuf Musikisi topluluğu tarafından Uşşak, Segah ve Rast Makamında birbirinden güzel eserlerin seslendirildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Tasavvuf, Müziği, Konseri,
Yorumlar
Haber Yazılımı