Haber Detayı
04 Mart 2024 - Pazartesi 19:32 Bu haber 30385 kez okundu
 
Beyşehir’de TOBB Anaokulu Temel Dualarla Atıldı
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "ulusal eğitime katkı protokülü" kapsamında yaptırılacak olan 8 derslikli ana okulunun temeli düzenlenen törenle dualar eşliğinde atıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de TOBB Anaokulu Temel Dualarla Atıldı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "ulusal eğitime katkı protokülü" kapsamında yaptırılacak olan 8 derslikli ana okulunun temeli düzenlenen törenle dualar eşliğinde atıldı.

Müftü Mahallesi’nde yapımına başlanan anaokulunun temel atma töreninde konuşan Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, TOBB’un Türk kültürü ve eğitimine sağladığı desteklere Beyşehir’deki proje ile bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.

Temeli atılan ana okulunun devlet millet bütünlüğünün güzel örneklerinden birisini teşkil ettiğini anlatan Akbıyık, şu sözlere yer verdi:

“Son yıllarda artan sanayi hamlesiyle istihdamın, özellikle kadın çalışan sayısının artmasıyla birlikte ana okullarına olan ihtiyaç gün geçtikçe çoğalmaktadır.

Temelini atacağımız temel eğitim öğretim yuvası bu ihtiyacı karşılayacaktır. Okulumuz 8 derslikli ve 500 kişilik konferans salonu olan bin 400 metrekarelik kapalı alandan oluşmaktadır. Bu okulumuzda tam kapasite ile hizmet verildiğinde 240 yavrumuz eğitim görecektir. Temelini atacağımız eğitim öğretim yuvamızda bizleri gururlandıracak yarının devlet adamlarının, bilim adamlarının iş ve meslek insanlarının vatana millete ve ailesini hayırlı evlatların yetişmesini temenni ediyorum. Yapımında başta TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıkoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Beyşehir Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk da  temel atma töreninin ardından yapımı başlayacak olan ana okulunun Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Başkanlığı işbirliği ile Beyşehir’e kazandırılacağını belirterek ilçeye hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurban kesilmesi sonrasında anaokulu inşaatına ilk harç protokol tarafından konuldu.

Törene, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhsin Başkaya, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Muğdatoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık, İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, ilçe belediye başkan adayları, siyasi partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, daire amirleri, öğrenciler, vatandaşlar katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, TOBB, Anaokulu, Temel, Dualarla, Atıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı