Haber Detayı
07 Kasım 2017 - Salı 11:33 Bu haber 4842 kez okundu
 
Beyşehir’de “Üreten Türkiye Konuşuyor” paneli
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde “Üreten Türkiye Konuşuyor” konulu panel düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’de “Üreten Türkiye Konuşuyor” paneli

BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat İşletme Fakültesi, Eşrefoğlu Konferans Salonunda üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen panele ASKON Genel Başkan Yardımcıları Muhammet Ali Öz ve Orhan Aydın ile Anadolu Aslanlara İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım  konuşmacı olarak katıldı.

       ASKON Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Ali Öz, sunumunda, düne kadar tüketen bir toplum, tüketen bir Türkiye varken, artık Türkiye’nin her kesiminde üreten ve ürettiğini konuşan bir ülke olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’nin son yıllarda her alanda yaptığı üretimlerle dünya çapında ciddi başarılara imza attığına dikkati çeken Öz, “Daha önceden belki şu an için komik geliyor ama, para bulmak için kapı kapı dolaşan bir ülke iken Türkiye, artık her yere yardım elini uzatan ve birçok ülkeye IMF gibi para yardımı yapan bir ülke haline geldi” dedi.  

        ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım da, sunumunda mesleki bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Üniversitelerden mezun olmaya hazırlanan sohbet ettiği her gencin devlet memuru olabilmek ve devlet kademesine girmesinin mücadelesini verdiğini gördüğünü dile getiren Yıldırım,  herkesin memur olmasının mümkün olmadığını bu anlamda gençlere özel sektörde de ciddi iş imkanları bulunduğunu hatırlattı. Yıldırım, ülkede son yıllarda çok gelişme kaydeden sanayi sektörüne dikkat çekerek, ASKON bünyesinde de nitelikli ve vasıflı elemanlar aradıklarını belirtti, üniversitede öğrenim gören gençlerin kendilerini projeler üreten, nitelikli eleman olarak yetiştirmesi gerektiğine işaret ederek, en az bir yabancı dil öğrenmelerinin de önemine vurgu yaptı.

        Konuşmaların ardından panelist işadamları, öğrencilerin yönelttiği soruları cevaplandırdı.

        Panele, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Acar, akademisyenler, üniversite öğrencileri katıldı.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, “Üreten, Türkiye, Konuşuyor”, paneli,
Yorumlar
Haber Yazılımı