Haber Detayı
15 Şubat 2017 - Çarşamba 09:05 Bu haber 6886 kez okundu
 
Beyşehir’deki İlk YGS’ye 2 Bin 464 Aday Girecek
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, sınav merkezi olan Beyşehir ilçesinde, yapılacak ilk Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) 2 bin 464 adayın katılacağını belirtti.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir’deki İlk YGS’ye 2 Bin 464 Aday Girecek

BEYŞEHİR - Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, yürütülen çalışmalar sonucunda Beyşehir ilçesinin de bir süre önce ÖSYM tarafından sınav merkezleri olan ilçeler arasına dahil edildiğini hatırlattı.

KPSS ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının da yapılmaya başlandığı Beyşehir ilçesinde, 12 Mart’ta yapılacak ilk YGS’ye Beyşehir ve yakın ilçelerinden de katılacaklarla toplam 2 bin 464 adayın, 8 farklı sınav merkezi okullarda ter dökeceğini belirten Özaltun, “artık ilçemiz ve yakın çevresinde yaşayan gençlerimiz YGS için ilçe dışına, daha uzak yerlere gitmek zorunda kalmayacak. Hemşehrilerimizin bizden talep ettiği, Beyşehir ilçesinin sınav merkezi olmasında büyük emek ve katkıları bulunan AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu’na, ÖSYM Başkanımız Prof.Dr. Ömer Demir, SÜ Rektörümüz Prof.Dr. Mustafa Şahin ve SÜ Beyşehir Sınav Merkezi Koordinatörümüz Prof.Dr. Abdullah Öztürk’e ve parti teşkilatlarımıza ilçemiz halkı olarak çok teşekkür ediyor, sınavlara girecek adaylarımıza şimdiden başarılar, sınavda görev alacaklara da kolaylıklar diliyorum” dedi.

Öte yandan, 12 Mart’ta Beyşehir’de ilk kez yapılacak YGS’de adayların gireceği sınav merkezi olan okulların ise SÜ Ali Akkanat Kampüsü’ndeki yüksekokul ve fakülteler ile Ali Akkanat Anadolu Lisesi, Beyşehir Anadolu Lisesi,Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Seyfettin Süleyman Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi olarak belirlendiği açıklandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir’deki, İlk, YGS’ye, 2, Bin, 464, Aday, Girecek,
Yorumlar
Haber Yazılımı