Haber Detayı
14 Şubat 2017 - Salı 11:14 Bu haber 5712 kez okundu
 
Beyşehir, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’i Misafir Etti
BEYŞEHİR - Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit ve beraberindekiler, Beyşehir ilçesinde ziyaretlerde bulundu.
Güncel Haberi
Beyşehir, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’i Misafir Etti

BEYŞEHİR - Cirit ve beraberindeki Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı, Yargıtay Genel Sekreteri Yaşar Şimşek, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Acarlı ile bazı bakanlık yetkililerini Beyşehir’de, İlçe  Kaymakamı Muzaffer Şahiner,Beyşehir  Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Buğra Türker ve yargı mensupları karşıladı. Ziyarete Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz da eşlik etti.Cirit ve beraberindekilerin ilk ziyaret durağı ilçenin av tüfeği üretim merkezi olan yerleşim birimlerinden Huğlu Mahallesi oldu. Burada Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’ni ziyaret eden Cirit ve beraberindekiler, bir kahvehanede mahalle sakinleri ile biraraya geldi, sohbet etti.

Burada konuşan Yargıtay Başkanı Cirit, Huğlu’nun av tüfeği üretiminde geldiği noktaya dikkat çekti. Türkiye’nin bir markası olan Huğlu’nun aynı zamanda bir dünya markası haline geldiğine vurgu yapan Cirit, bunun daha da gelişerek daha da ileriye doğru gideceğine ve bu bölgenin ülke sanayiine daha fazla katkıda bulunacağına, katma değer meydana getireceğine inandığını belirterek, “Ülkemize döviz kazandırma noktasında, milli sanayimize  ve milli ekonomimize  katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

“HUĞLU’NUN MİLLİ SAVUNMA SANAYİMİZE DAHA FAZLA KATKI SUNACAĞINA İNANIYORUM”

Konuşmasında, Türkiye’nin milli savunma sanayisindeki gelişmeye de değinen Cirit, günümüzde savunma sanayisi sağlam ve güçlü olan ülkelerin bağımsız olabileceğine  vurgu yaparak, “Bunu yapabilmesi için de tabii ki milli silahını üretmesi gerekiyor. Gerçekten son zamanlarda  gerek Aselsan gerekse Havelsan da  çok büyük  atılımlar yaptı. Kendi tankımızı,kendi gemimizi ve kendi yazılımlarımızı yapıyoruz,  bizim yazılımlarımız eskiden  yabancı,  İsrail yapımı yazılımlardı. Uçaklarımızın ki de öyleydi; ama şu anda biz kendi  milli yazılımımızı, kendi milli mühimmatımızı  gerçekleştirdik. Gerçekten son zamanlarda göz kamaştırıcı bir şekilde milli savunma  sanayiinin  gelişmesine tanık olduk. Bunun da da gelişeceğine inanıyorum, burası da  bu işin bir nüvesi, bir çekirdeği Huğlu ve bu Huğlu’nun milli savunma sanayi konusunda da  burada bir önderlik yapacağına   ve bu konuda  buranın da    milli savunma sanayine daha fazla  katkıda bulunacağına inanıyorum. Burası bir örnek bir yer olması gerekiyor ve gerçekten burası bu işi başaracak güçte.  İnşallah sayın başkanımızın ifade ettiği gibi,  burada  kendi milli  piyade tüfeğimizin bir kısmı burada üretiliyor, inşallah gelecekte tamamı burada üretilir hale gelecek.  Güçlü bir  savunma sanayimiz olursa,  güçlü bir savunmamız olursa  o takdirde  ülkemiz daha  bağımsız  ve bölgesinde  gücünü htirir bir ülke  haline gelecek  ve insanlarımız da bununla birlikte  daha ferah,  daha refah içerisinde  bulunacak.  Ben burada olmaktan   büyük memnuniyet ve gurur duyuyorum ve Huğlu’nun göz kamaştırıcı bir şekilde ortaklarının  sayısı itibariye birada  bu işi becerebilmenin, başarabilmenin  ve iyi ürünler elde edebilmenin  gururunu sizlerle  birlikte bizler de yaşıyoruz" dedi.

“HUĞLU’NUN YILDIZI DAHA DA PARLAYACAK”

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da konuşmasında, Beyşehir’de her zaman gurur duydukları sanayicilerin olduğunu dile getirerek, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi’nin de ilçe için gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Ülke olarak üreten fabrikalara, tesislere ihtiyaç olduğunu belirten Özaltun, günümüzün en büyük problemi olan işsizliğin de birlik ve beraberlik içerisinde bu tür fabrika ve tesislerin sayısının artırılmasıyla zaman içerisinde çözüleceğine inandığını kaydetti. Burada yaşayan sanayicilerden hep üretmesini istediklerini, ardından gerisinin geleceğini sürekli ifade ettiklerini anlatan Özaltun, bölgenin son zamanda önemli ziyaretçileri misafir etmeye başladığını söyledi. Bu ziyaretçi sayısının daha da artacağını vurgulayan Özaltun, “Hep söylüyoruz ya, ‘üretim, üretim’ diye. Askeri silah noktasında da üretimimiz başlayacak, inşallah önce yivli silah, arkasından tabanca, arkasından da askeri silah derken bu bölge bir sanayi bölgesi haline gelecek. Zaten, parlayan bir Huğlu vardı, bundan sonra daha da güçlü parlayan bir yıldız olacak Huğlu ve bununla birlikte parlayan bir Beyşehir. İnşallah sizlerin desteğiyle birlikte bu bölgemiz de yükselmeye devam edecek. Ben buraya geldiğimde, bu kahvehanede bizden iki şey istenmişti. Birisi içme suyu, diğeri TOKİ konutları. Şükürler olsun ki, bunların ikisi de gerçekleşti, gerçekleşiyor. Şimdi tabi daha fazlasını istiyorlar, tabii ki isteyin çünkü siz her şeye layıksınız.” dedi.

YARGITAY BAŞKANI CİRİT, EŞREFOĞLU CAMİSİNİ DE ZİYARET ETTİ

Yargıtay Başkanı Cirit ve beraberindekiler daha sonra Beyşehir’de tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ve eski Türk ürünlerinin sergilendiği hurda eşya deposunu ziyaret etti.

Ziyaretinin sonrasında Yaka Manastır Tabiat Parkı’nda gazetecilere açıklamada bulunan Cirit, geldikleri Beyşehir’de çok güzel karşılandıklarını dile getirerek, “Güzel insanlarının olduğu, güzel doğasının olduğu bir yöreye geldik. Bu yöre, tarih öncesi, geçmiş tarihlerden beri çok önemli bir yöre olmuştur. Gerek doğası gerek havası ve suyu ve güzel insanlarıyla birlikte ülkemizin önemli yerlerinden birisidir. Burada olmaktan da çok büyük mutluluk duyduk. Belediye başkanımız, eski dostumuz, eski tanıdığımız bir arkadaşımız. Onun misafiri olduk ve birlikte sohbet etme imkanı, Beyşehir’in meselelerini birlikte görüşme imkanı da oldu. Birlikte değerlendirmeler yaptık. Hoş karşılandık. Ben belediye başkanımız şahsında tüm Beyşehirliler’e de saygılar sunuyorum. Tarihi yerleri ziyaret ettik” dedi.

Yargıtay Başkanı Cirit, Huğlu’daki gezi ve izlenimleri ile ilgili olarak da, şunları kaydetti: “Bizim ülkemizde çok ortaklı şirketlerin aşaması ve verimli olması oldukça zor olmakla birlikte Huğlu uzun yıllardan beri silah özellikle av tüfeği sektöründe önemli atılımlar yapmış, başarılar sağlamış bir şirketti. Bu şirketin çalışmaları hakkında da karşılıklı bilgi alış verişinde bulunduk. Ve en son yapmış oldukları, getirmiş oldukları gelişmeleri de ifade ettiler. Gerçekten çok güzel işler yapmışlar. Onları da kutladık. Diğer taraftan Eşrefoğlu Camisi de çok eski tarihi ve kültürel hazinemiz, orayı da ziyaret ettik. Ve o ahşap işlemesinin, o sedir ağaçlarının görkemini izledik, gördük. Ve gerçekten güzel duygular ve anılarla birlikte Beyşehir’den ayrılıyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir,, Yargıtay, Başkanı, İsmail, Rüştü, Cirit’i, Misafir, Etti, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı