Haber Detayı
27 Ekim 2017 - Cuma 10:40 Bu haber 7844 kez okundu
 
Beyşehir Doğalgaz Konforuyla Tanışıyor
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ilçesinin önümüzdeki günlerde doğalgaz kullanmaya başlayacağını söyledi.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Doğalgaz Konforuyla Tanışıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ilçesinin önümüzdeki günlerde doğalgaz kullanımına başlayacağını söyledi. Özaltun, Beyşehir’in, bu yıl  taşımalı sistemle Türkiye’de sıvılaştırılmış doğalgaz konforundan yararlanan ilk ilçelerden bir tanesi olacağını belirtti.

       Özaltun, yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde birinci etap doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarının ardından abonelere ilk doğalgazın verilmeye başlayacağını belirtti.

       Kentte ilk etapta Yeni Mahalle’nin bir bölümünün doğalgaza kavuşacağını ardından, diğer mahallelerde de doğalgaz kullanımının önümüzdeki yıllarda yaygınlaşacağını vurgulayan Özaltun, “Şehrimizde Temmuz ayında başlayan doğalgaz altyapı çalışmalarının son bulmasının ardından sıvılaştırmış gazın tankerlerle taşımalı sistemle ilçemize getirildikten sonra nakledilip depo edileceği dolum tesisi Yeni Mahalle’de Beyşehir Belediyesi olarak yer gösterdiğimiz bir alanda kuruldu. Buradaki çalışmaların tamamlanmasının ardından ilçemizde evlere doğalgaz verilmeye başlanacak” dedi.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın Beyşehir’e verdiği ilçeye 2017 yılı sonuna kadar doğalgazın geleceği müjdesi sonrasında ilçe merkezinde başlayan çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini anlatan Özaltun,  bu çerçevede Beyşehir merkezde doğalgaz kullanımının ilk adresi olacak Yeni Mahalle’nin belli bölümlerinde altyapı çalışmalarının başlayarak bitirildiğini hatırlattı.

       Beyşehir merkezde, doğalgaz boru hattının döşenmesine yönelik çalışmaların ardından başlayan doğalgaz dolum tesisine LNG tankının kurulduğunu vurgulayan Özaltun, buradaki çalışmaların son bulmasının ardından abonelerin hem ısınmada, hem de mutfaklardaki ocaklarda ya da banyoda doğalgaz konforuyla tanışmaya başlayacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “Beyşehir, bu yıl Türkiye’de sıvılaştırılmış doğalgazla tanışan ilk ilçelerden birisi olacak. Tankerlerle taşınarak Beyşehir’e gelecek gaz, dolum tesislerindeki tanka boşaltılarak buradan altyapısı tamamlanan güzergahlarda bulunan adreslerdeki abonelerin kullanımına sunulacak. Beyşehir’de sıvılaştırılmış doğalgazdan yararlanan aboneler, diğer yerleşim merkezlerinde bedel neyse aynısını ödeyecek. Yani, fiyat farkı sözkonusu olmayacak. Beyşehir, bugüne kadar sadece hayal olarak gördüğü, ‘olamaz’, ‘Beyşehir’e gelmesi mümkün değil’, gibi sözcüklerle geçiştirilen doğalgaz konforuyla inşallah bizim dönemimizde tanışmış olacak. Doğalgazın ilçemize kazandırılmasında emekleri geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak, AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu ve tüm Konya milletvekillerimiz ile bu konuda katkı ve desteği olan tüm yetkililerimize teşekkür ediyor, şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Doğalgaz, Konforuyla, Tanışıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı