Haber Detayı
09 Ekim 2018 - Salı 11:33 Bu haber 8069 kez okundu
 
Beyşehir’e 120 Milyon Liralık Yatırım Yapıldı
BEYŞEHİR - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe buluşmaları kapsamında Beyşehir’de yatırımları inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.
Güncel Haberi
Beyşehir’e 120 Milyon Liralık Yatırım Yapıldı

BEYŞEHİR - İlçe buluşmaları kapsamında Beyşehir’i ziyaret eden Altay, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti Konya İl Başkanvekilleri Ahmet Fatih Özboyacı, Ali Deresoy, İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve Teşkilat üyeleri ile birlikte ilk olarak Beyşehir halkıyla buluştu. Başkan Altay, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin Beyşehir’e 120 milyon liralık yatırım yaptığını belirterek, Büyükşehir belediyesi olarak Beyşehir’in turizme kazandırılmasını önemsendiğini dile getirdi.

        Uğur İbrahim Altay, Beyşehir ilçesinde, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında hizmet veren Bilgehane Eğitim Merkezi, Çarşı merkezindeki esnaflarını ve Taş köprü aile çay bahçesini ziyaret etti. Ardından İçerişehir Mahallesinde bulunan bedestenin restorasyon çalışmalarını inceleyen Altay, Büyükşehir’e bağlı itfaiye ve fen işleri çalışanları ile bir araya geldi.

 “BEYŞEHİR KONYA’NIN EN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZİ OLACAK”

       Tarihi özellikleri, kültürel değerleri, gölü, ormanları ve çevresiyle birlikte Beyşehir’in Konya’nın önemli merkezlerinden olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Büyükşehir Belediyesi olarak Beyşehir ilçeye katkı yapmaya çalıştıklarını söyledi.

        Altay, “Beyşehir’de esas yapmakta olduğumuz çalışmanın İçerişehir’in tarihi dokusunun ortaya çıkarılması çalışması olduğunu düşünüyorum. Burada önemli restorasyon çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Amacımız Beyşehir’i Konya’ya gelen turistler tarafından ziyaret edilmesini sağlamak. Çünkü Eşrefoğlu camisi Türkiye’de en önemli ahşap cami örneklerinden birisi ve bu bölgedeki restorasyon çalışmaları ile birlikte Beyşehir, Konya’ya gelen ziyaretçiler ve Konyalılar içinde önemli bir turizm haline dönüşecek. Hedefimiz Konya’daki turizm alt yapısını tamamlayarak, çalıştaylarla ve yapılan çalışmalarla birlikte özellikle Beyşehir üzerinde Konya’ya gelenler için önemli bir ziyaret mekanı sağlamak. Bunun için bu güne kadar önemli çalışmalar yapılmış ama bundan sonrada yapılması gerekenler mutlaka var. Büyükşehir belediyesi olarak Beyşehir’in turizme kazandırılmasını önemsiyoruz. Bunun için sokak sağlıklaştırmaları ve cephe iyileştirmeleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

        İlçe buluşmaları kapsamında yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, son 4 yılda sergilenen birlik ve beraberlik içerisinde Beyşehir’e çok büyük yatırım ve hizmetlerin geldiğini vurgulayarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’e, 120, Milyon, Liralık, Yatırım, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı