Haber Detayı
18 Aralık 2019 - Çarşamba 16:56 Bu haber 5632 kez okundu
 
Beyşehir’e Hava Sporları Kulübü kuruluyor
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde hava sporları kulübü kurulması için çalışmalara başlandığı bildirildi.
Spor Haberi
Beyşehir’e Hava Sporları Kulübü kuruluyor

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde hava sporları kulübü kurulması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Beyşehirli yamaç paraşütü pilotu Ömer Altıparmak, yaptığı açıklamada, Beyşehir ilçesinde bir hava sporları merkezi kurulması için çalışma başlattıklarını, ilçeyi yamaç paraşütü sporunda bir merkez haline getirmek amacında olduklarını söyledi.

Gerek tarihi potansiyeli, gerekse doğası ile Konya’da ayrı bir yere sahip olan Beyşehir’in havacılık sporunun da cazibe merkezi konumunda olduğunu belirten Altıparmak, “Orta seviye pilotlar için temiz bir kalkış alanı, hava akımı ve rüzgara hakim bir tepenin olması, uçuş yapıldığında pilotun kendini güvende hmesi, Beyşehir Gölü’nün manzarası bu bölgeyi bu ekstrem spor branşında vazgeçilmez kılıyor. Sadece yamaç paraşütü değil, motorlu hava araçları için de Beyşehir çok önemli bir potansiyele sahip. Bu anlamda motorlu hava araçları için de çalışmalarımız bulunuyor. Beyşehir’de kalkış ve iniş alanında Beyşehir Belediyesi’nin yapacağı çalışmalar ile her seviyede pilotun buradan uçuş yapmasını sağlamaya çalışıyoruz. Beyşehir’de bunun için kulüpleşiyoruz. İlerleyen günlerde THK onaylı hocalarımız eşliğinde yamaç paraşütü başlangıç eğitimlerimiz de başlayacak. Bunu sosyal medya hesaplarımızdan duyuracağız” dedi.

Beyşehir’in dünya yamaç paraşütü akrobasi şampiyonu Pal Takats gibi ileri seviye pilotlarının gelip buradan Karaman’a kadar uçuş yaptığı bir bölge olduğunu da hatırlatan Altıparmak, şunları kaydetti: “Beyşehir Hava Sporları Kulübü olarak amacımız, Konya Hava Sporları Kulübü gibi kardeş kulüplerle de işbirliğinde Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’ın destekleriyle Beyşehir’i sportif havacılıkta bir çekim merkezi haline getirmektir. Bunu başarabilirsek, THK, THSF ve uluslararası kuruluşların düzenlediği birçok yarışmanın bazı etaplarını Beyşehir’de de yapabiliriz. Belediyemizin desteğiyle Beyşehir’deki yamaç paraşütü pistini ve iniş alanını  her seviyede pilotların uçuş ve iniş yapabileceği bir seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz; uluslararası yarışmaların da bir ayağının Beyşehir’de yapılması. Bütün bu çalışmaları bir çatı altında yapmak adına başkanımızın ve bu spora gönül veren arkadaşlarımızın desteğiyle Beyşehir’de kulüpleşmeye doğru gidiyoruz. Yerel pilotlar olarak eğitimlerimizi Beyşehir dışında aldık ama artık bundan sonra yapacağımız çalışmalar ve vereceğimiz eğitimler Beyşehir’de, Beyşehir Hava Sporları Kulübü bünyesinde olacak. Yeni yılın Mart Nisan aylarında bu çalışmalarımızı sonuçlandırmayı planlıyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’e, Hava, Sporları, Kulübü, kuruluyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı