Haber Detayı
06 Ağustos 2018 - Pazartesi 13:11 Bu haber 7067 kez okundu
 
Beyşehir Göl Festivali’nde Muhteşem Kapanış
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, on gündür süren Uluslararası Göl Festivali, gerçekleştirilen havai fişek gösterileri ile sanatçı Ahmet Şafak’ın sahne aldığı konser programının ardından sona erdi.
Güncel Haberi
Beyşehir Göl Festivali’nde Muhteşem Kapanış

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi gerçekleştiren festivalin son akşamında sevilen sanatçı Ahmet Şafak Beyşehirlilerle buluştu. Şafak,  festival alanını hınca hınç dolduran Beyşehirlilere  seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile unutulmaz bir gece yaşattı. Son albümünde yer alan eserlerinin yanısıra en sevilen şarkılarını alanı dolduran gençlerle birlikte hep bir ağızdan seslendiren sanatçı, milli ve manevi duygulara dokunan parçaları ile de bir kez daha gönüllerde taht kurdu.

         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konser programında sanatçı Ahmet Şafak’a fotoğrafının yer aldığı festival anısına yaptırılan özel bir tablo hediye etti. Şafak, “Hakikaten pek çok şehire insanlar giderler ve o şehirde şöyle bir şey vardır, buna slogan diyelim; ‘Bu şehrin suyunu içen buraya bir daha gelir.’ Beyşehir hakikaten muhteşem bir şehrimiz. Ben şehri iki şeyi ile değerlendiririm. Bir tarihi ile bir insanıyla… Eğer insanı da tarih kokuyorsa, tarihi insanımızın yüzünde, hal ve hareketlerinde okuyabiliyorsanız o şehir hakikaten şehirdir. O şehir tek başına bir milleti temsil edebilir. Beyşehir’e gelin hoş gelin” sözleriyle  Belediye Başkanı Özaltun’a teşekkür etti.

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, konuşmasında, sanatçı Şafak’ı daha önce dinlediklerini ancak sahnede birebir canlı olarak ilk kez görmenin mutluluğunu ve coşkusunu yaşadıklarını dile getirerek, “Allah’ım inşallah bu meydanlardaki birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

        Özaltun, Ahmet Şafak konseriyle sona erecek olan göl festivaline de değinerek, Beyşehir Belediyesi olarak birçok il ve ilçenin yapamayacağı dolu dolu geçen 10 gün süreli bir festivali Beyşehir’de gerçekleştirdiklerini  belirtti. Özaltun, bu festival süresince Beyşehir’e yaklaşık bir milyona yakın ziyaretçinin geldiğini vurgulayarak, “Bugün de özellikle canlı yayından izleyen hemşerilerimiz coşkuyla ve neşeyle programlarımızı izliyorlar. Çünkü, şunu biliyorlar; ‘Beyşehir Belediyesi yaparsa en iyisini yapar’ diyorlar. Ve heyecanla, merakla festivalin kapanışını izliyorlar. Beyşehir Belediyesi olarak bu on günlük festival sürecinde birçok önemli etkinliğe imza attık, birçok ünlü ve sevilen sanatçıyı, ismi Beyşehirli hemşerilerimizle buluşturduk. Bu festivalde çocuklarımızı da unutmadık. Onlar için 10 gün boyunca 7 farklı şişme oyun grubunu festival alanımıza kurarak ücretsiz olarak istifade etmelerini sağladık. Onlarla da biraraya geldiğimizde, ‘Başkanım sizlerden Allah razı olsun’ diyorlardı. İşte esas amacımız, gayemiz ve hedefimiz de bu zaten. Bir Allah razı olsun kelimesini duymak, bizler için hazinelerin en güzelidir. Beyşehir’de dönemimizde birçok önemli yatırıma ve hizmete de imza attık. Beyşehir’e hizmet ederek ayrı bir değer kattık, gelişimine, değişimine büyük bir  ivme kazandırdık. Bu hizmetleri tabii ki tek başıma ben yapmadım. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu hizmetleri gerçekleştirdik. Festivalin sona ermesi münasebetiyle gecesini gündüzüne katan Belediye çalışanlarımıza ve bu muhteşem organizasyonda emeği geçen katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

          MHP Konya Milletvekili Esin Kara da, festivalin son gününde Beyşehirlilerin arasında olmaktan dolayı büyük bir onur duyduğunu belirterek, “Ne kadar nazik ve kibar insan Beyşehir insanı. O yüzden hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum” diye konuştu. Milletvekili  Kara, ardından sanatçı Şafak’a plaketini verdi.

          Festivalin kapanış programına katılan MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittun Taşdoğan da konser programında çıktığı sahnede Beyşehirlileri selamlarken sanatçı Şafak’a bir plaket takdim etti.

        MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek ise konuşmasında, festival alanında yaşanan  coşkunun bu ülkenin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağının en büyük göstergesi olduğunu dile getirdi.

        AK Parti Beyşehir İlçe Başkan Yardımcısı Ali Çankaya da, festivali düzenleyen Beyşehir Belediyesi ile gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı Beyşehirlilere teşekkür etti.

          Ülkü Ocakları Beyşehir İlçe Başkanı Altuğ Gültekin ise, Türk Milleti’nin terör belasıyla birlikte uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile de  büyük bir savaş içerisinde olduğunu belirterek, “Geleceğimizin teminatı  Türk gençliği büyük bir saldırı altındadır. Bu mücadelede Ülkü Ocakları olarak Emniyet Teşkilatımızın her daim yanındayız. Toplumsal farkındalık olarak bu projedeki emeklerinden dolayı teşkilatımıza ve Beyşehir Belediye Başkanımız Murat Özaltun Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

         Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer de konuşmasında, festival günlerinin ilçede birlik, beraberlik ve kardeşliği zirve noktasına taşıdığını dile getirdi.

        Konser programı öncesinde festivale katkı ve desteklerinden ötürü basın mensupları, sporcu, antrenör, organizasyonda emeği olan değişik kesimlerden isimlere teşekkür plaketleri Belediye Başkanı Murat Özaltun ve protokol tarafından verildi.

         Yine program öncesinde gerçekleştirilen ve akşamı renklendiren havai fişek gösterileri de vatandaşlar tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi. Bu arada, konser öncesi sahneye çıkan ülkücü iki genç de sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlayıp besteledikleri ‘uyuşturucuya hayır’ isimli rap müzik şarkısını alanı dolduran Beyşehirliler için seslendirirken çalışmalarıyla beğeni topladı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Göl, Festivali’nde, Muhteşem, Kapanış,
Yorumlar
Haber Yazılımı