Haber Detayı
06 Ağustos 2018 - Pazartesi 10:07 Bu haber 6541 kez okundu
 
Türk Yıldızları, Beyşehir'de 2. Kez Gösteri Yaptı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Göl Festivali kapsamında göl üzerinde gösteri yapan Türk Yıldızları, akrobatik hareketleri ile izleyenleri adeta büyüledi.
Güncel Haberi
Türk Yıldızları, Beyşehir'de 2. Kez Gösteri Yaptı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından festival alanında gerçekleştirilen göl festivalinin son gününde, dünyada 8 süpersonik uçakla gösteri yapan tek akrobasi timi olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Türk Yıldızları, Beyşehir ilçesinde göl üzerinde gösteri uçuşu yaptı. Gösteri uçuşuna 7 uçak katıldı.

         Gösteri öncesi Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterilerini izleyen festival alanını hınca hınç dolduran kalabalık, ardından başlayan Türk Yıldızları gösterilerini adeta nefeslerini tutarak izledi. İzleyenler, cep telefonlarıyla ve fotoğraf makineleriyle Beyşehir semalarında kalp ve değişik figürler çizerek gösterisini gerçekleştiren uçakları görüntülemeye çalıştı. 4’lü ve 2’li paketler halinde uçuşlar gerçekleştiren Türk Yıldızları, birbirlerine oldukça yakınlaşınca vatandaşların yüreği ağzına geldi.

       Gösterilerin tamamlanmasının ardından gösterileri göl kenarında Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ile birlikte izleyen AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Filo Komutanı adına plaketini bir pilota verdi. Belediye Başkanı Murat Özaltun da Türk Yıldızları’nın fotoğrafının yer aldığı bir tablo hediye etti.

         Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, güzel, coşkulu ve sevinçli bir günde meydanı hınca hınç dolduran Beyşehirlilere ve gösterileri izlemek için ilçeye gelen herkese gösterdiği yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Festival meydanının bugüne kadar on binlerce insanı misafir ettiğini vurgulayan Özaltun, “Bugün ilginç anlar yaşadık, gerek gökyüzünde  gerek bu meydanda. Milletvekilimiz Leyla Şahin Hanımefendi ile birlikte gölün üzerinde Eşrefoğlu Camisi’nin minaresinden, jandarma burnundan, Konya’nın denizinin sahil kıyısından, Vuslat Parkı’ndan, evlerinden, yüksek yerlerden, göl üzerinden, seyir tepelerinden tüm insanımızla birlikte hep beraber kahramanlarımızı izledik. 7 tane uçakla Türkiye genelinde tek olan, dünya genelinde belki de iki veya üç olan savaş uçağı ile gösteri yapan Türk takımını izledik. Göğsümüz bir kez daha kabardı. Onlar var olduğu ve bu birlik beraberlik olduğu müddetçe bu milleti, bu ülkeyi hiçbir şer odağı, hain bölemeyecek Allah’ın izniyle. Biz bu kahramanlarımızla ne kadar çok gurur duysak azdır. Allah hepsinden razı olsun. 7 pilot vardı, hepsi birbirinden kıymetli, bir tanesi bayandı filo komutanı aynı zamanda kendisine hem filo komutanı olması münasebetiyle hem takımı adına,  hem ülkemiz adına, hem de bütün askerlerimiz adına çok ama çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da konuşmasında, festivalin kapanış gününde gösterileriyle büyük bir onur ve gurur yaşatan Türk Yıldızları’na teşekkür etti. Usta, Türk Yıldızları’nın sadece Türkiye’de değil, ülke dışında da Türkiye’yi çok güzel temsil ederek pek çok başarılara imza attığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Emeğinize, yüreğinize sağlık. Çok zor bir iş olduğunu biliyoruz. Biz izlerken bile aşağıdan böyle endişeyle bakıyoruz. Acaba ne olacak bu işin sonu diye. Ama tebrik ediyoruz sizi canı gönülden. Rabbim yolunuzu açık eylesin işlerinizi kolaylaştırsın, daha nice başarılar nasip etsin. Ben Tük yıldızlarındaki bu uçaklardan birini kullanan bir bayan pilotumuz var, Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay hanımefendinin plaketini komutanımıza teslim ediyor, tüm Beyşehir ve Konya halkının selamlarını iletmenizi rica ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Türk, Yıldızları,, Beyşehir'de, 2., Kez, Gösteri, Yaptı,
Yorumlar
Haber Yazılımı