Haber Detayı
01 Mayıs 2018 - Salı 15:07 Bu haber 26464 kez okundu
 
Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın Revizyonu Tamamlanmak Üzere
BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Babaoğlu, Türkiye’nin sınırları itibariyle en büyük ikinci milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın revizyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Güncel Haberi
Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın Revizyonu Tamamlanmak Üzere

BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili  ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Babaoğlu, Türkiye’nin sınırları itibariyle en büyük ikinci milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın revizyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Babaoğlu, çalışmanın tamamlanıp yürürlüğe girmesinin ardından milli park sınırları içerisinde kalan yerleşim merkezlerinde yaşayanların tapu sorununun da çözüme kavuşacağını belirtti.

        Babaoğlu, Beyşehir’de gazetecilere yaptığı açıklamada, “Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın revizyon çalışmasını inşallah tamamlamak üzereyiz” dedi. 
        Babaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de verdiği destekle Beyşehir Gölü Milli Parkı ve Sit alanı konularında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. “Uzun devreli gelişim planı ve sit alanı konularını çalıştık, şu anda hazır. Bir de özel hükümler diye bir konu çıktı, Su Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün. O konuda da çalışıyor, hallediyoruz. Diğer bir konu ise; Beyşehir Gölü etrafındaki köylerimizin milli park sınırları içerisinde kalmaları nedeniyle tarım arazilerindeki tapularını alamamaları konusu vardı. Özellikle, Yeşildağ’da başladı bu sorun. Hakikaten hayatı çok zorlayan, bu bölgedeki insanların yaşamlarını zorlayın bir konu idi. Beyşehir Gölü’nün de güzelliğine, temizliğine veya bozulmasına neden olmayacak her türlü önlemi alan bu bakımdan bir Beyşehir Gölü Milli Parkı revizyon çalışmasını da inşallah tamamlamak üzereyiz. Şu anda kurumlara, ilgili bakanlıklarımıza görüşe gönderildi. Onlardan görüş geldikten sonra Bakanlar Kurulu kararı olarak çıkacak inşallah. Bu tapu sorunu, özellikle milli park nedeniyle yaşanan tapu sorunlarının bir çoğu da bu çalışmayla çözülmüş olacak. Buna da çok yaklaştık” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Gölü, Milli, Parkı’nın, Revizyonu, Tamamlanmak, Üzere,
Yorumlar
Haber Yazılımı