Haber Detayı
13 Aralık 2019 - Cuma 16:56 Bu haber 5877 kez okundu
 
Beyşehir, İstanbul’daki fuarda her yönüyle tanıtılıyor
Beyşehir İlçe Belediyesinin İstanbul’da düzenlenen ’Konya Tanıtım Günleri’nde açtığı tanıtım standı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir, İstanbul’daki fuarda her yönüyle tanıtılıyor

Beyşehir İlçe Belediyesinin İstanbul’da düzenlenen ’Konya Tanıtım Günleri’nde açtığı tanıtım standı ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) tarafından İstanbul’da bu yıl 5’incisi düzenlenen  “Konya Tanıtım Günleri” etkinlikleri başladı. Etkinliklerin açılışına Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır da katıldı. Yenikapı Fuar Alanı’nda açılışı gerçekleştirilen tanıtım günlerinde Beyşehir Belediyesi ise kurduğu stantla yer aldı.15 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak olan tanıtım günü etkinlikleri Konyalıları ve ilçelerinde yaşayan gurbetçileri de biraraya getirecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, Konya Tanıtım Günleri’nde İlçe Belediyesi olarak açtıkları stantla Beyşehir’i en güçlü ve etkili şekilde temsil etmenin ve tanıtmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, bu anlamda İstanbul’da böylesine önem verdikleri bir organizasyonda bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İstanbul’da yaşayan hemşerilerini ve tüm Konyalıları burada açtıkları stantta davet eden Başkan Bayındır, stanttı ziyaret eden İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizle de biraraya gelerek Beyşehir’e dair uzun sohbetler gerçekleştirdi.

Başkan Bayındır, organizasyon kapsamında açtıkları tanıtım stanttı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Konya’nın tanıtıldığı bu günlerde biz de Beyşehir Belediyesi olarak açtığımız stantla her zaman “güneşin koşarak doğduğu, hüzünle battığı” vurgusunu ön plana  çıkardığımız yeryüzü cenneti güzel ilçemizi her yönüyle tanıtmayı amaçlıyoruz. Bunun için Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü başta olmak üzere diğer ilgili birimlerimizle beraber burada seferber olmuş durumdayız. Tanıtım standımızda farklı görselleriyle fuar alanındaki diğer stantlardan farkımızı da ortaya koymuş bulunuyoruz. İlçemizi her yönüyle tanıtan çalışmalar sergilerken, stant görevlisi arkadaşlarımız Beyşehir’le ilgili her türlü bilgi ve veriyi ziyaretçilerimize aktarma konusunda yeterli donanıma sahip personelimizden oluşuyor. Ziyaretçilerimize ilçemizi tanıtan kaynak, kitap ve broşürlerimizi verirken, standımızda tarihi Eşrefoğlu Camimizin minyatür çalışmasını da sergiliyoruz. Tarihi mekanın ahşap sultan mahfili ise tanıtım standımızın ana temasını oluşturuyor. Standımızda ilçemize ait tarihi mekanlar, kültürel mirasımız da buraya getirdiğimiz görsel verilerle tanıtılıyor.

Ayrıca, standımızda ziyaretçilerimize tarhana gibi yöresel ikramlarımız da oluyor. Yine, Beyşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan odalarda sanatsal çalışmalar yürüten ilçemizin değeri olan isimlerin bazıları da aramızda bulunuyor. Onlar da burada yöremize ait Selçuklu halısı, çini ve seramik sanatına ait çalışmalarını sergiliyor. İlçemizi anlatan, tanıtan bannerların yer aldığı, dev ekranda yine yöremize ait görsellerin izlenebildiği standımızda ilk günden gördüğümüz ziyaretçi ilgisi de bizleri hayli memnun etti.  Bu ilginin standımızın açık kalacağı diğer günlerde de katlanarak büyümesini umut ediyoruz.  Beyşehir Belediyesi olarak güzel ilçemiz Beyşehir’i bundan sonra da farklı alan ve platformlarda yer alarak, açacağımız stantlarda tanıtmaya, öne çıkarmaya inşallah devam edeceğiz. Beyşehir Belediyesi olarak standımızı ziyaret eden, şehrimizin uzayan kollarına en büyük örnek Beyşehir sevdalısı işadamı Sayın Ali Akkanat ağabeyim, İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya, Konya milletvekillerimiz ve gurbette bizleri sıcak muhabbetleriyle yalnız bırakmayarak kucaklayan tüm hemşerilerimize sonsuz teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir,, İstanbul’daki, fuarda, her, yönüyle, tanıtılıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı