Haber Detayı
21 Mayıs 2018 - Pazartesi 10:24 Bu haber 11824 kez okundu
 
Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Başarısı
BEYŞEHİR - Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği 9-10-11 Mayıs tarihlerinde Sivas’ta gerçekleştirilen 12.Uluslararası MEB Robot Yarışmasına katılan, Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi büyük bir başarıya imza attı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Başarısı

BEYŞEHİR - Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği 9-10-11 Mayıs tarihlerinde Sivas’ta gerçekleştirilen 12.Uluslararası MEB Robot Yarışması düzenlendi. Toplam 12 kategoride 2.834 robotun yarıştığı etkinliğe Beyşehir’den ikinci kez Beyşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mini Sumo ve Çizgi İzleyen Robot kategorilerinde yarışmaya katılarak büyük bir başarıya imza attı.

        Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğinde düzenlenen Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı, Sivas’ta bu yılki teması "Endüstri 4.0 Yenilenebilir Enerji Kaynakları", sloganı da "Ahican Sivas Yollarında" olarak belirlenen ve 3 binin üzerinde robotun katılımıyla 12.Uluslararası Robot Yarışması gerçekleşti.

         Yarışmada Türkiye’nin yanı sıra, İran, Lübnan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Cezayir, Tunus,  Kazakistan, Ukrayna, Meksika, Romanya, Rusya, Pakistan, Arnavutluk’tan ekipler katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Mesleki, ve, Teknik, Anadolu, Lisesi, Başarısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı