Haber Detayı
23 Kasım 2017 - Perşembe 13:19 Bu haber 6633 kez okundu
 
Beyşehir OSB’den Yurtdışına Yedek Parça
BEYŞEHİR - Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete açılan ve otomotiv sanayiinde faaliyet gösterecek fabrika, yurtdışına ekskavatör ve iş makinesi yedek parçası üretimi yapacak.
Ekonomi Haberi
Beyşehir OSB’den Yurtdışına Yedek Parça

BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı Bayavşar Mahallesi’nde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 milyon liralık yatırımla kurulan 8’inci fabrika düzenlenen törenle açılarak faaliyet göstermeye başladı.

        İnno Metal Makina A.Ş.’nin açılış törenine Beyşehir Kaymakamı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir OSB Müdürü Mutlu Korkmaz, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, kurum müdürleri, sanayiciler ve davetliler katıldı.

        Açılışın ardından Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve katılımcılar tesisi gezerek üretim faaliyetleri ile ilgili yetkililerden bilgiler aldı.
       
 Belediye Başkanı Murat Özaltun, fabrika sahibi Ufuk Usta’ya bir plaket takdim ederken, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’ni yeni kurulan fabrikalarla gün geçtikçe büyüyüp geliştiğini belirtti. Özaltun, “Organize Sanayi Bölgemizde yapılan açılışlarla, tapu dağıtımları ile ilçemiz adına, sanayimiz adına ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis heyeti olarak sanayi bölgesinde yaşanan sorunları bir bir çözerek, yeni fabrikalar açarak hem istihdama önemli katkılar sağladık, hem de milli ekonomimiz bu yatırımlardan önemli ölçüde istifade eder hale geldi. Otomotiv sektöründe faaliyet gösterecek bu  yeni tesisimiz üretiminin büyük bölümünü yurtdışı için gerçekleştirecek. İlçemize hayırlı uğurlu olsun diyor, yatırımcılarımıza da böyle büyük bir yatırımı ilçemizde hayata geçirdikleri için ayrıca teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyorum” dedi.


        Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin metrekarelik kapalı alanda kurulan tesisin Türkiye’deki otomotiv sektöründe ekskavatör ve iş makinelerine ait yedek parça üretimi yapacağı ve üretiminin yüzde 95’lik bölümünü ise Almanya’ya ihraç edeceği öğrenildi.
        
Halen 20 kişi istihdam edilen tesisin, organize sanayi bölgesinde 3 milyon liralık ilave yatırımla kuracağı dökümhane ile birlikte 8 bin metrekare alanda başlayacak entegre üretimle tam kapasite ile mesai yapmaya başladığında ise 250 kişiye iş imkanı sunacağı belirtildi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, OSB’den, Yurtdışına, Yedek, Parça,
Yorumlar
Haber Yazılımı