Haber Detayı
23 Kasım 2017 - Perşembe 13:29 Bu haber 4887 kez okundu
 
Konuk'tan Öğretmenler Günü Mesajı
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.
Eğitim-Kültür Haberi
Konuk'tan Öğretmenler Günü Mesajı

BEYŞEHİR - Konuk mesajında;

         Türk öğretmeninin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilinci uyandırmak amacıyla, Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür.

        Bir harf yükü bir dağ gibidir. Bir harf için kırk yıl köle olunuyorsa elbette ki bir harfin yükü bir dağa eşdeğerdir. Harfte sembolleşen ilimdir, irfandır, erdemdir. Medeniyet de işte bu harfte gizlidir. Medeniyetin bütün yükü bir harfin omuzlarındaysa yine medeniyet bu harfi taşıyanların sırtındadır. O yüzden sırtınızdaki yük sandığınızdan daha ağırdır sevgili öğretmen arkadaşlarım.

          Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur.

            Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olması hedefimizdir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır.

       Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak ve ülke başarısının ilelebet yükseğe çıkarılması için gerekli temel şey eğitimdir. Eğitim seviyesi ilerlemiş ve kültürlü milletler daima ülkeler tarihinde yer edinmişlerdir. Aynı zamanda birçok ülkece örnek alınmışlardır. Ülkeyi çağdaş seviyeye götüren, uygar ve kültürlü bireyler yetiştiren ve topluma büyük katkı sağlayanlar pek tabii öğretmenlerdir.

        Başöğretmen Atatürk'ün ; "Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" diye hitap ettiği değerli Öğretmenlerimiz;

       Bugünü değil yarını düşünürsek gelecek çok daha iyi olacaktır. Bunu da biz öğretmenler başaracaktır.  

        Hepinizi bu anlamlı günümüzde saygıyla selamlıyor ve 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü en içten dileklerimle öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar dilerim kutluyorum.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Konuk'tan, Öğretmenler, Günü, Mesajı,
Yorumlar
Haber Yazılımı