Haber Detayı
01 Kasım 2018 - Perşembe 16:13 Bu haber 6519 kez okundu
 
Beyşehir Sahili Işıl Işıl
BEYŞEHİR - Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüne sahip olan Beyşehir ilçesinde, göl kıyı şeridi Belediye tarafından kurulan ışıklandırma sistemiyle daha da aydınlık hale getirildi.
Yaşam Haberi
Beyşehir Sahili Işıl Işıl

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir kent merkezindeki göl sahilinin boydan boya kurulan ışıklandırma sistemiyle havanın karardığı saatlerde de aydınlatıldığını söyledi.

Beyşehirli vatandaşlardan gelen konuyla ilgili  yoğun talepler üzerine harekete geçerek bir çalışma başlattıklarını belirten Özaltun,  Öğretmenevi ile İçerişehir Mahallesi’ndeki tarihi Hükümet Konağı arasında kalan 2,5 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinin ışıklandırma sistemine kavuşturulduğunu söyledi.

        Proje kapsamında kıyı şeridine bazı noktalarda 25 metre, bazı noktalarda ise 30’ar metre aralıklarla görsel tasarımıyla dikkat çeken 95 aydınlatma direği yerleştirildiğini vurgulayan Özaltun, yürütülen  projeyle ilgili olarak şu bilgileri verdi: “6,5 metre yüksekliğinde  dikilen direkler üzerinde kurulan aydınlatma sistemi ile  Vuslat Parkı’na da kıyısı olan sahil bandını  geceleri de ışıl ışıl ve aydınlık hale getirdik. Direklerdeki sistem, hem göl tarafını, hem de park tarafını ışıklandırırken,  kıyı bandında oluşturduğumuz bisiklet ve yürüyüş yolunu kullanacak vatandaşlarımız için de önemli bir ihtiyaca cevap vermiş oldu. Benzer bir çalışmayı Vuslat Parkı’nda çocuk oyun gruplarının bulunduğu noktalarda da gerçekleştirdik.

         Bununla da yetinmeyerek Vuslat Parkı’nın akşam saatlerinde daha aydınlık olması için orta kesimindeki alanlarında  projektörlü aydınlatma  sistemini devreye koyabilmek için yeni bir çalışmaya daha imza atıyoruz. Bu çalışmanın da yaklaşık iki hafta içerisinde hizmet vermesi planlanıyor.  Vuslat Parkı’ndaki sahil şeridinde ve iç kesimlerde yürütülen aydınlatma sistemine yönelik çalışmalarla ziyaretçilerimizin bu alanlarda  havanın karardığı akşam saatlerinde de güvenle ve gönül rahatlığıyla gezebilecekleri alanlar oluşturduk.  Yeni konsept parklarımızda zaten yeterli ışıklandırma sistemi mevcut bulunuyor. Vatandaşlarımızın sahil şeridinin ve parkların akşam saatlerinde yeterince aydınlık olmadığına dair şikayetine de bu çalışmayla son vermiş bulunuyoruz. Benzer bir çalışmayı Jandarma burnu mevkisi olarak bilinen güzergahta da bir süre önce gerçekleştirmiştik. İlçemize hayırlı olsun.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Sahili, Işıl, Işıl,
Yorumlar
Haber Yazılımı