Haber Detayı
10 Ekim 2018 - Çarşamba 08:50 Bu haber 11056 kez okundu
 
Beyşehir Selçuklu Dokuma Halıları Antalya'da Sergilendi
TÜYAP tarafından bu yıl ilki düzenlenen Antalya Mobilya Fuarında; el dokuması Beyşehir Selçuklu Halıları sergilendi
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir Selçuklu Dokuma Halıları Antalya'da Sergilendi

TÜYAP tarafından bu yıl ilki düzenlenen Antalya Mobilya, İç Mimari, Halı, Aydınlatma, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı (Antalya Mobilya Fuarı) 3-7 Ekim 2018 tarihlerinde Antalya Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

     TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Mobilyacılar ve Lakeciler Odası, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği’nin destekleri ile 3-7 Ekim 2018 tarihleri arasında ANFAŞ Antalya Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen fuara Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Beyşehir Selçuklu Halıları ile katıldı.

        KOP İdaresi tarafından 2017 yılı çağrı döneminde KOPSOGEP Projesi kapsamında Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sunduğu “Engelimiz, Engelinizdir” proje başvurusu kabul edilmişti. Bu kapsamda KOPSOGEP projesi ile Dünyanın en değerli halı gruplarından olan Beyşehir Selçuklu halı grubu Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve Kop Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca kabul edilen proje kapsamında tekrar canlandırılarak ve dezavantajlı kesimde yer alan insanlara mesleki bilgi ve beceri kazanmaları için geleneksel yün halı dokuma eğitimi verildi. Verilen bu eğitim sonrası ortaya çıkan eserler Antalya Mobilya Fuarında sergilendi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Selçuklu, Dokuma, Halıları, Antalya'da, Sergilendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı