Haber Detayı
09 Ekim 2018 - Salı 15:53 Bu haber 8260 kez okundu
 
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Konya Etabı Tamamlandı
Bu yıl 54. kez organize edilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ilk etabı, 20 takımdan 138 sporcunun katılımıyla Konya\'dan başladı. Türkiye’nin tanıtımına önemli katkı sağlayan turun ilk gününde bisikletçiler 149,7 kilometre pedal çevirirken ilk etabın kazananı Arjantinli Maximiliano Richeze oldu.
Spor Haberi
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Konya Etabı Tamamlandı

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun (TBF) 1963 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve Türkiye’nin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl 54’üncü kez start aldı. 2017 yılında dünyanın en önemli yarış kategorisi olan “UCI World Tour” kapsamına alınan yarışın ilk etabın startı, Mevlana Meydanı önünden Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ile protokol tarafından verildi.

KONYA’NIN DEĞERLERİ TANITILDI

Bisikletçiler, Konya etabı kapsamında 149,7 kilometre pedal çevirdi ve dünya genelinde canlı yayınlanan yarış boyunca Konya’nın tarihi, kültürel ve sosyal birçok değeri tanıtıldı. Zorlu etabın sonucunda da Arjantinli Maximiliano Richeze Konya etabını lider tamamlarken, İrlandalı sporcu Sam Bennett ikinci, Lüksemburglu bisikletçisi Jean-Pierre Drucker ise üçüncü oldu. Konya etabında genel klasman lideri olan Maximiliano Richeze bu başarısıyla yarınki turun 2’inci etabı olan Alanya-Antalya yarışında Turkuaz mayoyu giyme hakkı elde etti.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Dereceye giren sporcular için düzenlenen madalya töreninde etap üçüncüsü sporcunun madalyasını Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan verirken, etap ikincisinin madalyasını da Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay verdi. Birinci olan sporcu ise madalyasının Konya Valisi Yakup Canbolat’tan aldı.

TUR İSTANBUL’DA TAMAMLANACAK

54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 2’nci etabı yarın Alanya-Antalya, 3’üncü etap Fethiye-Marmaris arasında gerçekleştirilecek. Marmaris-Selçuk arasındaki 4’üncü etabın ardından Selçuk’tan başlayacak 5’inci Etap Manisa’da tamamlanacak. Turun son etabı ise Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’dan start alacak ve üç imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul’daki büyük finişle, yaklaşık 950 kilometrelik dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu tamamlanmış olacak. Tura 20 takımdan 138 sporcu katılıyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Cumhurbaşkanlığı, Bisiklet, Turu’nun, Konya, Etabı, Tamamlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı