Haber Detayı
22 Aralık 2017 - Cuma 09:48 Bu haber 5871 kez okundu
 
Beyşehir Selçuklu Halıları Yeniden Canlanacak
BEYŞEHİR - KOP idaresi tarafından onaylanan Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projesi hibe almaya hak kazandı.
Ekonomi Haberi
Beyşehir Selçuklu Halıları Yeniden Canlanacak

BEYŞEHİR - KOP İdaresi tarafından 2017 yılı çağrı döneminde KOPSOGEP Projesi kapsamında Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sunduğu “Engelimiz, Engelinizdir” adlı proje başvurusu kabul edildi.

     KOPSOGEP Projesi; Kalkınma Bakanlığı’nın yürüttüğü Sosyal Destek Programı'nın (SODES) uygulanmadığı iller olan ve KOP Bölgesi’nde yer alan Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya ve Nevşehir illerindeki yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleşmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla yapılacak projelere mali destek sağlayan bir program olarak tanımlanıyor.

     Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından onaylanan “KOP Sosyal Gelişim Programı (KOP SOGEP) Mali Destek Programı” kapsamında 30 projeye 5 milyon liralık kaynak aktarılacak.

      Bu kapsamda yapılan proje ile Dünyanın en değerli halı gruplarından olan Beyşehir Selçuklu halı grubu Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve Kop Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca kabul edilen proje kapsamında tekrar canlandırılacak ve dezavantajlı kesimde yer alan insanlara mesleki bilgi ve beceri kazanmaları için geleneksel yün halı dokuma eğitimi verilecek.

       12. ve 13.  yüzyılda yaşayan ünlü ressamların tablolarında yer alan Beyşehir Selçuklu halıları önemli bir kültür mirası olarak karşımıza çıkıyor. Bu mirası yeniden canlandırmak için yola çıkan Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hali hazırda Konya ve İstanbul müzelerinde sergilenen Selçuklu halılarını atölyelerde dokuyarak tarihi yeniden canlandırılacak.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Selçuklu, Halıları, Yeniden, Canlanacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı