Haber Detayı
21 Aralık 2017 - Perşembe 10:40 Bu haber 11265 kez okundu
 
Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Beyşehir Damgası
BEYŞEHİR - Konya’da düzenlenen İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Allah’ın kelamını en güzel şekilde okumak için yarıştı. Genç Sedalar, dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında Beyşehir Damgası

    Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Konya’nın ilçelerini kapsayan, imam hatip ortaokulu erkek öğrencileri arasında düzenlenen “Genç Sadâ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” yarışması Meram Çayırbağı İmam Hatip Ortaokulu Salonunda düzenlendi.

      Çayırbağı İmam Hatip Ortaokulu Salonunda düzenlenen yarışmaya 31 ilçeden toplamda 15 imam hatip ortaokulundan öğrenciler katıldı ve çektikleri kura sırasına göre sahneye çıkan imam hatip ortaokulu öğrencileri, Kur’an-ı Kerim okuyarak performanslarını sergiledi. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda erkekler kategorisinde Beyşehir Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Süleyman Utku Tutal, kızlar kategorisinde ise Hacer Yılmaz birinci olarak üstün başarı göstermişlerdir. Ezan okuma kategorisinde de Muhammet Yusuf Can Bayındır derece almıştır. Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere katılımcılar tarafından ödülleri verildi. Derece alan öğrenciler Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir tarafından ayrıca tebrik edilerek ödüllendirildiler.

      İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk yaptığı açıklamada; ‘Öğrencimizin gösterdiği bu başarıyı, ilçemizde üç sene önce hafızlık projemizle ektiğimiz tohumların meyvelerinden bir tanesi olarak değerlendiriyorum. Öğrencilerimizi yetiştiren ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, ayrıca öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Kur’an-ı, Kerimi, Güzel, Okuma, Yarışmasında, Beyşehir, Damgası,
Yorumlar
Haber Yazılımı