Haber Detayı
16 Şubat 2017 - Perşembe 10:55 Bu haber 8933 kez okundu
 
Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak Muhtarları Arabaşında Bir Araya Geldi
BEYŞEHİR - Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen arabaşı buluşmasında konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, bölgeye muhtarlarla birlikte istişare ederek hizmet ettiklerini dile getirerek, “Gün birlik olma günü, beraber olma günü” dedi.
Güncel Haberi
Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak Muhtarları Arabaşında Bir Araya Geldi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen, Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinin kaymakam, belediye başkanı, AK Parti ilçe başkanları ve mahalle muhtarlarının katıldığı programda gerçekleştirilen konuşmalarda birlik ve beraberliğe yönelik mesajlar öne çıktı.

Başkan Özaltun, konuşmasında, sergilenen bu birlik ve beraberlik ortamının bozulmaması temennisinde bulundu, “Allah hepinizden razı olsun diyorum. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın gerek ülkemizin gerek bizlerin. Allah’ım sizlerin ve bizlerin hizmet aşkını söndürmesin inşallah” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTE HİZMET EDİYORUZ” VURGUSU..

Konuşmasında, yurdun birçok köşesi gibi 4 ilçenin de son 50 yılın en fazla kar yağışını aldığını ve bu duruma şükrettiklerini dile getiren Özaltun, Beyşehir ölçeğinde yağışların hemen ardından gerçekleştirdikleri kar temizliği çalışmalarına değindi. Bölgede yürütülen çalışmalarda mahalle muhtarlarının verdiği destek sayesinde bu yükün altından kalktıklarını anlatan Özaltun, şöyle devam etti:

“Zira kar bölgesel yağmıyor.Sorumluluk alanımızdaki 120 kilometrelik bir çaptaki alana yağıyor. Bir anda 6 değil, 66 değil, 666 tane iş makinanınız olsa bu kar yükünden kurtulamazsınız. Biz hiçbir zaman ‘karla mücadele’ demedik. Çünkü Rabbim verdi, biz kar temizlemesi yaptık. Ve mahalle mahalle muhtarlarımızla istişare ettik, onlarla sürekli diyalog halinde olduk. Muhtarlarımız 2014 – 2015 döneminde kış öncesi Belediye olarak verdiğimiz kar ataşmanlarıyla traktörlerini de çıkartarak mahallerindeki kar temizliği çalışmalarına destek verdi. Bu  kar temizleme işinde bizlere destek olan bütün muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte sadece kar temizleme işinde değil, 2017, 2018, 2019’da da  birlik beraberlik çerçevesinde ülkemize, bu memleketimize hizmet edecek çok çok zamanlarımız olacak inşallah. Yeter ki birlik olalım, beraber olalım ve ülkemizin mutluluğu daim olsun. Gerisi Allah’ın izni ile gelecektir. Tekrar bu programı organize eden hatta geçen sene de düzenleyerek geleneksel hale getiren başta Birlik Muhtarlar Dernek Başkanımız Faruk Koçer’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“TOROSLAR’IN ETEĞİNİN İNSANLARI AYNI KADERİ, ACIYI PAYLAŞIYOR”

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise, konuşmasında, “Allah’ım birliğimizi daim eylesin” dedi.

Aynı coğrafyada ve bölgede yaşayan, aynı kaderi paylaşan insanlar olduklarına vurgu yapan Tutal, “Derebucak’ından, Hüyük’ünden, Doğanhisar’ından Beyşehir abiliğinde, Seydişehir abiliğinde Yalıhüyük, Ahırlı, Bozkır havzası, Toroslar’ın eteğinin insanları aynı kaderi, aynı acıyı paylaşan insanlarız. Biz bir araya geldiğimizde yaptığımız çalışmaları beraberce götürdüğümüzde sonuç almamız daha güzel olacaktır. Ve elhamdülillah biz bunu belediyeler olarak yapıyoruz. Belediye başkanı arkadaşlarımız olarak da beraber çalışıyoruz. Muhtarlarımız olarak sizler bir araya geliyorsunuz bunları yapabildiğimiz zaman artık hiç kimse bize hiçbir alanda üzerimize gelip operasyon yapamayacaktır. İnşallah Allah nasip ederse önümüzde ki kış döneminde bu organizasyonu Seydişehir’de yapmayı arzu ediyoruz. Şimdiden sizleri davet ediyoruz.” dedi.

“BİRLİĞİMİZİ DAHA DA SIKI TUTALIM”

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin ise, konuşmasında, 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimine dikkat çekerek, “Bizim dostumuz sadece biziz. Suriye’nin başına gelen, bizim başımıza gelse gideceğimiz bir yer var mı? Yok. Onun için bu birlik ve beraberliğimizi çok sıkı tutalım. Bu beraberliğimiz ne kadar güçlü, ne kadar kuvvetli olursa bizimle kimse başa çıkamaz.” dedi.

“MUHTARLARIMIZ SAYESİNDE EN ÜCRA KÖŞEDEKİ İNSANLARIMIZA HİZMET GÖTÜREBİLİYORUZ”

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner de konuşmasında, 4 ilçe olarak aynı havayı teneffüs edip aynı suyu içtiklerine vurgu yaparak, “Biz de Beyşehirli’yiz, biz de bir Seydişehir’liyiz, Hüyüklüyüz, Derebucaklıyız. Bu anlamda bundan sonraki dönemde de belediye başkanlarımızla ve sizlerle beraber el birliği içerisinde bulunduğumuz yerde, taş taş üstüne koyarak, insanların hayır duasını alarak hizmet etmek istiyoruz. Bu anlamda idari sistemimizin de en önemli unsuru, en önemli nüktesini teşkil eden muhtarlarımızla beraber çalışmamız, çok önem arz ediyor. Malumlarınız olduğu üzere devletimizin sıcak elini en ücra köşedeki insanlarımıza ulaştırmak zorundayız. Bu da sizlerin eliyle, kanalıyla olabilir. Bu anlamda sizlerin destek ve yardımlarınıza ihtiyacımız var” diye konuştu.

“BU TABLOYU GÖRMEK BENİ ÇOK ETKİLEDİ”

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan ise, Beyşehir’de yaşanan güzel tabloyu görmenin kendisini müsbet anlamda etkilediğini belirterek, “Ülkemizin bulunduğu durum itibariyle, şu an en çok ihtiyacımızın olduğu şey, birlik ve beraberlik, Burada bu manzarayı görmek gerçekten beni etkiledi.Bu manzarayı, bu birlikteliği sağlayan, vesile olan muhtarlar derneğimize çok teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetler, bölgeyi idare eden mahalli idare başkanlarının, kaymakamların, muhtarların biraraya gelmesi çok önemli. Birbirimize tanıma, birbirimizin ihtiyaçlarını tesbit etme anlamında da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Seydişehir özelinde, hem Beyşehir Seydişehir, Hüyük bölge insanlarının birbirlerini tanıma heyecanını, biraraya gelme heyecanını da görmek beni ayrıca heyecanlandırdı.Bu beraberliğin devam etmesini diliyorum” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ”

Hüyük Kaymakam Vekili Abdulkerem Abbasoğlu da, idareciler olarak muhtarların her zaman destek ve yardımlarını gördüğünü ifade ederek, birlik ve beraberliğin çok daha fazla önem kazandığı bir dönemde böylesine bir buluşmada yer almaktan yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Abbasoğlu da muhtarlar sayesinde en ücra köşelere kadar hizmet götürme imkanı bulduklarının altını çizerek, bundan dolayı kendilerine minnettar olduklarını sözlerine ekledi.

“BU TÜR TOPLANTILARLA İSTİŞARE EDİYORUZ, BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ”

Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer de, konuşmasında, derneğin kurulmasının ardından bu arabaşı etkinliğini geleneksel hale getirdiklerini ve sonuncusuna Beyşehir, Hüyük ve Derebucak’ın ardından komşu ilçe Seydişehir’i de dahil ederek daha kapsamlı bir hale getirdiklerini anlatarak, “Bu etkinlik bünyesindeki istişare toplantısında biraraya geliyor,birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz, dertlerimizi, sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Bu etkinlikte, aynı havzanın içerisinde olma samimiyeti ile birarada olmak istedik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Arabaşı etkinliğine, AK Parti Beyşehir İlçe Başkan Yardımcı Ahmet Muslu, AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Hüyük Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Ülvan, dört ilçenin mahalle muhtarları katıldı. 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beyşehir,, Seydişehir,, Hüyük, ve, Derebucak, Muhtarları, Arabaşında, Bir, Araya, Geldi,
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak Muhtarları Arabaşında Bir Araya Geldi
Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak Muhtarları Arabaşında Bir Araya Geldi
Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak Muhtarları Arabaşında Bir Araya Geldi
Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak Muhtarları Arabaşında Bir Araya Geldi
Beyşehir, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak Muhtarları Arabaşında Bir Araya Geldi
Yorumlar
Haber Yazılımı