Haber Detayı
22 Mart 2016 - Salı 09:25 Bu haber 4581 kez okundu
 
Beyşehir Gölü'nden Toplanan Yasak Ağlar İmha Edildi
BEYŞEHİR - Beyşehir gölünü korumakla görevli jandarma asayiş botu timinin kontrollerde ele geçirdiği bir kamyon dolusu yasak ağ yakılarak imha edildi.
Güncel Haberi
Beyşehir Gölü'nden Toplanan Yasak Ağlar İmha Edildi

BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü  Jandarma Asayiş Bot Timi Komutanlığı ekipleri, bakanlık tarafından su ürünleri avında kullanımı yasaklanan 'hayalet ağ' olarak da adlandırılan misina ağlara karşı başlattığı mücadele çerçevesinde denetim ve kontrollerini yoğunlaştırdı.
     Bot timi ekiplerinin, son bir ayda gölün çeşitli noktalarında yaptığı denetim ve kontrollerde avlanmak amacıyla serilen 50 kilometreye yakın uzunluktaki misina ağ göl sularından birer birer çıkarılarak toplandı.  Jandarma ekipleri denetimlerinde avcılıkta kullanımı yasak olan bin 600 metre uzunluğunda parakete oltayı da göl sularından çıkardı.
       Ekip, misina ağları tekneye toplarken ağlara takılı vaziyette bulunan büyük bölümü üreme çağındaki binlerce yavru balıktan oluşan su ürünlerini yeniden göl sularına salarak yaşam alanlarına kavuşturdu. Göl sularından çıkarılan ağların küçük göz aralığına sahip olan ve standart dışı büyüme çağındaki yavru balıkları avlamak amacıyla kullanıldığı öğrenildi.  Beyşehir  Jandarma Asayiş Bot Komutanlığının konuşlu olduğu göl kıyısında toplanarak çuvallanan misina ağlar, bir kamyona yüklenerek  Beyşehir'in evsel katı atık merkezine götürüldü. Bir kamyon dolusu yasak ağ, burada jandarma nezaretinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından yakılarak imha edildi.
       Geçen yılın 12 aylık dönemindeki denetim ve kontrollerinde  Beyşehir gölünde toplam 40 kilometre uzunluğunda yasak misina ağı toplayan jandarma, gölden son bir ayda 50 kilometre uzunluğunda misina ağ toplayarak büyük bir başarıya imza attı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, gölünü, korumakla, görevli, jandarma, asayiş, botu, timini
Yorumlar
Haber Yazılımı