Haber Detayı
23 Mart 2016 - Çarşamba 09:05 Bu haber 4453 kez okundu
 
Özaltun Kariyer Sohbetlerinde Öğrencilerle Buluştu
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Beyşehir Öğrenci Yurdu tarafından düzenlenen “kariyer sohbetleri” programında üniversite öğrencileriyle buluştu.
Eğitim-Kültür Haberi
Özaltun Kariyer Sohbetlerinde Öğrencilerle Buluştu

BEYŞEHİR - Yurdun konferans salonunda düzenlenen söyleşide Ali Akkanat Kampüsü’ndeki yüksek öğrenim kurumlarında öğrenim gören üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Özaltun, hayatından ve mesleki kariyerinden kesitler sundu.
       Kariyer sohbetine Beyşehir Belediyesi projelerinin yer aldığı sunumunu yaparak başlayan Özaltun, üniversite öğrencilerine, başarının sırrının çalışma, azim ve kararlılık olduğunu anlattı. Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan ve öğrencilik döneminin değerinin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Özaltun, geleceğe yönelik planların yükseköğrenim dönemlerinde başladığını vurguladı.
       Beyşehir’de yükseköğrenim gören öğrencilere ayrı bir değer verdiğini ve bu tür söyleşi ve değişik etkinliklerle sık sık biraraya gelmeye özen gösterdiğini anlatan Özaltun, Beyşehir’de hayata geçirilen gençliğe yönelik devlet yatırımlarından söz etti. Özaltun,  Beyşehir Belediyesi olarak öğrencilere yönelik  olarak hazırladıkları ve hayata geçirmek istedikleri projelerden de bahsederken Beyşehir Belediyesi olarak sosyal projelere de büyük önem verdiklerini aktardı. Özaltun, üniversitede öğrenim gören öğrencilerin de bu projelere gönüllü olarak katılmasını arzu ettiklerini söyledi. Bugüne kadar hayata geçirdikleri sosyal projelerde üniversite öğrencilerini gönüllü olarak görmekten büyük mutluluk duyduklarını ve bunun devamının gelmesini arzu ettiklerini dile getiren Özaltun, Konya yolu üzerinde kaba inşaatının yüzde 92’lik bölümü tamamlanan Beyşehir Kültür Merkezi inşaatının hizmete girdiğinde ilçede  üniversite öğrencilerine  yönelik  daha çok sosyal etkinliğe imza atmayı planladıklarını söyledi.  Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezi’ni bir yaşam merkezi olarak da nitelendirdiklerini anlatan Özaltun, burada yatırımcı marifetiyle  tiyatro ve sinema gibi öğrencilere yönelik aktivitelerin hız kazanacağını umduklarını dile getirerek, yakın çevresinde yapımına başlanacak yarı olimpik yüzme havuzu projesi hakkında da bilgiler verdi.
       Özaltun, Beyşehir’de gerçekleştirmeyi arzu ettikleri Aqua park projesinden da bahsederken bunu da yatırımcı bulabilirlerse özel sektör marifetiyle hayata geçirmek istediklerini anlattı. Özaltun, Beyşehir’de yükseköğrenimin son dönemde en iyi noktalara geldiğini ve bununla birlikte öğrenci sayısının giderek  arttığını ve gelecek yıllarda daha artacağına dikkati çekerek, Beyşehir’de yurt ihtiyacı ile ilgili yaşanan soruna da çözüm bulabilmek için girişimlerinin olduğunu söyledi. Amaçlarının Beyşehir’deki barınma sorununa kalıcı çözüm bulabilmek  olduğunu vurgulayan Özaltun, üniversite öğrencilerine yönelik bir yurt yapmayı planladıklarını kaydetti.
       Özaltun, A Tipi Mesire Alanı haline dönüştürülen İskender Mesire Alanı ile ilgili olarak da burada gençlere yönelik bir macera parkı oluşturmak için de çalışma yürüttüklerini  sözlerine ekledi.
       Başkan Özaltun, sohbet programının son bölümünde ise üniversite öğrencilerinin sorularını cevaplandırdı, taleplerini dinledi.
       Başkan Özaltun’un söyleşi programını KYK Beyşehir Yurt Müdürü Mustafa Songül, bazı belediye meclis üyelerinin yanısıra  üniversite öğrencileri izledi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediye, Başkanı, Murat, Özaltun, Yükseköğrenim, Kredi, Y
Yorumlar
Haber Yazılımı