Haber Detayı
15 Ekim 2015 - Perşembe 12:53 Bu haber 7392 kez okundu
 
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
BEYŞEHİR - Beyşehir, yeni bir yatırıma daha ‘merhaba’ diyor. Beyşehir, Konya’nın denizi olarak nitelendirilen Beyşehir Gölü’ne nazır Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali’ne de kavuşuyor.
Güncel Haberi
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.

BEYŞEHİR - Tesisin temel atma töreninde konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Beyşehir’de aşkla, sevdayla proje üretiyoruz. İnşallah Beyşehir’in geleceğine hep birlikte imza atacağız”dedi. Özaltun, şehir konağı ve hanımlar lokalinin Konya’da göle nazır olması yönüyle de bir ilk olacağını söyledi.
        Beyşehir’de yapılacak Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali’nin  temeli Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, çevre ilçelerin belediye başkanlarının da katıldığı törende atıldı. Törende yapılan konuşmaların ardından yapımı tamamlanan İçerişehir Mahallesi’ndeki Çok Amaçlı Spor Salonu da hizmete açıldı. 

“BİRLİKTE ÇALIŞMANIN MEYVELERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK”

Çarşı meydanındaki törende kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuşmasına İslam aleminin Hicri yılbaşını kutlayarak başladı. İslam alemi ve Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunların son bulması temennisinde bulunan Özaltun, sözü Beyşehir’de son dönemde hız kazanan bölge yatırımlarına getirdi. Yeni Büyükşehir Yasası’nın devreye girmesinin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’le birlikte Beyşehir’e hizmet etmeye başladıklarını anlatan Özaltun, zaman geçtikte bu birlikte çalışmanın meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti. 

“DENİZE NAZIR ŞEHİR KONAĞI, KONYA’DA BİR İLK…”

Beyşehir’de temeli atılacak olan Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali’nin Konya’da bir ilk olacağının altını çizen Özaltun, “Çünkü, Konya’nın denizinde, denize nazır bir yerde şehir konağının inşallah temelini hep beraber atacağız. Biz Beyşehir’de aşkla, sevdayla proje üretiyoruz. Bu projelerimizi de Tahir ağabeyimizle paylaşıyoruz. Tahir Ağabeyimiz bizden daha çok heyecanlanarak bizlere destek veriyor. Siz hemşerilerimizim huzurunda Tahir ağabeyimize minnettar olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanımızla değil, daire başkanlarımızla, belediye çalışanlarımızla koordineli bir şekilde çalışarak Beyşehir’in geleceğine inşallah hep birlikte imza atacağız” dedi. 

“TÜNELİN YARISI BİTTİ…”

Geçtiğimiz günlerde Beyşehirliler’in özlemle beklediği Beyşehir ve Gembos Ovası güzergahlı olan ve yol yapım çalışmaları devam eden Yeni Konya Antalya Karayolu’nun Antalya sınırları içerisindeki Demirkapı Tüneli çalışmalarının sürdüğü bölgeye bir gezi programı düzenlediklerini hatırlatan Özaltun, son çalışma noktasına kadar giderek bölgede yürütülen çalışmaları yerinde gördüklerini anlattı. 5 kilometre uzunluğundaki tünelin şu an 2 bin 500 metrelik bölümünün açılmış durumda olduğunu belirten Özaltun, tünel inşaatının da tamamlanmasının ardından Beyşehir’in Antalya’ya en kısa yoldan bağlanmış olacağını söyledi.

Bu tünelin kolay yapılmadığını vurgulayan Özaltun, 1970 ve 80’li yıllara dönülüp geçmişe bir bakıldığında tüp geçitlerin ancak Avrupa’da televizyonlardan izlenebildiğinin altını çizerek, bugün ise bu proje ve geçitlerin Konya’da da görülmeye başladığını anlattı. Bu geçitlerin Türkiye’de o dönemlerde yapılmasının bile hayal edilemediğini vurgulayan Özaltun, “Şükürler olsun ki, o gün hayal bile edilemeyenler, bugün Türkiye’de, Konya’da, Beyşehir’de, Demirkapı Tüneli ile birlikte görülüyor, yaşanıyor, hissediliyor. Bunlar tabiî ki güç meselesi. Ülkemiz büyüyor, güçleniyor ve gelişiyor. Eğer güçlüysek tüneller yapabiliriz, tüp geçitler yapabiliriz, yollar, otobanlar yapabiliriz” dedi. 

BAŞKAN ÖZALTUN’DAN BİRLİK VE BERABERLİK, İSTİKRAR VURGUSU…

Ülkede hizmet ve projelerin bir bir hayata geçirildiğini ancak, bunlar kadar ülkenin birlik ve beraberliğinin, istikrarının da önemli olduğunu vurgulayan Özaltun, “Türkiye’nin gidişatına taş koymak isteyenlere Allah’ım izin vermesin, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Beyşehir’deki bu birlik ve beraberliğin Konya’dan, Türkiye’ye örnek olacağını umut ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

“İLK GÜNKÜ AŞK VE SEVDAYLA BEYŞEHİR’E HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK”

İlk günkü aşk ve sevdayla Beyşehir’e hizmet etmek için yola çıktıklarını da vurgulayan Özaltun, aynı şuur ve düşünceyle bundan böyle de hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti. Beyşehir’de Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali’nin temel atılmasının ardından yeni temellerin arka arkaya geleceğini de vurgulayan Özaltun, konuşmasında, “İnşallah, Büyükşehir Belediyemizin TORKU Arena, Bilim Merkezi gibi büyük projeleri  Beyşehir’de de yapmasını arzu ediyoruz” dedi. 

BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİ…

           Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de konuşmasında, Büyük Türkiye hedefinden bahsetti. “Bugün eğer Beyşehir-Konya duble yolunu, Gembos yolunu, Beyşehir Gölü’nden Türkiye olarak daha çok nasıl istifade ederiz, Konya stadyumumuzu, Bilim Merkezimizi, tarihi Konya Çarşımızı, 10 bin kişilik Spor Kongre Merkezimizi, Mevlana Yeni Müzemizi, Konya Müzemizi ve Konya projelerini konuşuyorsak, işte bu büyük hedefe, şehrimizin katkı yapmasını konuşuyoruz demektir. Konya Ovası Sulama Projesi’ni konuşuyorsak, büyük Türkiye hedefine katkı yapma için aynı zamanda konuşuyoruz” diyen Akyürek, sözü temeli atılacak olan Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali projesine getirerek şöyle devam etti: “Bugün burada biraz gecikmeli bir şekilde Beyşehir Hanımlar Lokali ve Şehir Konağının temelini atıyoruz. Mevcut alanda kazı çalışması başlayınca oranın zemin yapısından dolayı acaba başka bir yere kaydırsak mı diye arkadaşlarımız tartışmışlar, sonra İlçe Başkanımız, Belediye Başkanımız ve şehrin kanaat önderleriyle yaptığımız görüşmede projenin alana uygun hale getirilerek devam etmesi kararını hep birlikte aldık ve bugün temelini atıyoruz. Türkiye’ye ve Konya’ya örnek olacak, farklı bir şehir konağı, farklı bir kültür alanı ve farklı bir Hanımlar Lokalini Beyşehir’e kazandırmaya başlıyoruz hayırlı olsun, mübarek olsun. İnşallah 2016 yılı içinde açılışını da hep birlikte gerçekleştirir ve şehrimize önemli bir eseri kazandırmış oluruz.” 

“BEYŞEHİR, KONYA’DA EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZ İLÇELERDEN BİRİSİ…”

Konuşmasında, Beyşehir’in Konya’da en çok önem verdikleri ilçelerden birisi olduğunu vurgulayan Akyürek, Sultan  Alaaddin Keykubat’ın “Cennet ya burasıdır, ya buranın altındadır. ”sözünü hatırlatarak, Kubadabad Sarayı ile 30’dan fazla adayı barındıran Türkiye’nin en büyük tatlı su gölüyle, tarihin izlerini taşıyan, tarihi Hititler’e, Frigyalılar’a kadar uzanan tarihi alanlarıyla, Konya bölgesinin mesire alanı ve dağ turizmi alanı olmasıyla, ormanlık, sulak alanlarıyla ve çok güzel coğrafyasıyla Beyşehir’in anlamının kendileri  için çok farklı olduğunu vurgulayarak, sözü Beyşehir’e yapılacak Büyükşehir yatırımlarına getirdi. Akyürek, “Beyşehir de bir prestij cadde ihalesini yaptık, şu anda alt yapısı tamamlanıyor sonrasında üst yapıya geçilecek. Prestij caddenin yapım değeri yaklaşık 8 milyon lirayı bulmuş olacak, ayrıca mahalle yolları için 13 milyon liralık ihale yaptık, ek derslikler için 4,7 milyon liralık harcama yaptık, su ve kanalizasyon yapım işleri için şu ana kadar 1 yıl içinde 10 milyon lira para harcadık. Ayrıca sulama projeleri, küçük ölçekli sulama yatırımları konusunda Mehmet Babaoğlu hocamızın KOP idaresi Başkanı olduğu dönemde yaptığı desteklerle de 23 milyon  liralık yatırım gerçekleşti.13 mahalle parkımız tamamlandı ve diğerleri de 2016 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Beyşehir bölgesine hizmet etmek üzere Beyşehir merkezine bir asfalt plentini 3 milyon liralık  bir yatırımla tamamladık, yakında onu da hep birlikte hizmete açacağız ve Beyşehir bölgesi asfaltlama çalışmalarında köy yollarında, prestij caddelerde yeni bir dönem başlamış olacak. Ayrıca ilçe Belediyemizle işbirliği içinde 20 bin metrekarelik Şehir Parkı’nın projesi tamamlandı, yakında çalışma başlıyor. Hükümet Konağı restorasyonu, Eşrefoğlu Bedesteni ve Taş Medrese Restorasyonları konusunda da projeler hazırlandı, çalışmalara başlanıyor. Ve  daha birçok çalışma, şimdi bütün bunların toplam rakamı 60 milyon liralık bir ödenek 1,5 yıllık süre içerisinde Beyşehir için ayrılmış ve kullanılmaya başlanmış. Bunlar Beyşehir için yeter mi, tabi ki yetmez. 

“BEYŞEHİR’E 10-15 MİLYONLUK  BÜYÜK BİR PRESTİJ PROJE DAHA KAZANDIRACAĞIZ”

2019 yılı görev dönemimizin sonuna kadar elbette Milletvekillerimizin, Beyşehir Belediye Başkanımızın, teşkilatımızın ve halkımızın desteği ve katkılarıyla Beyşehir ilçemize mutlaka Beyşehir’in beklediği daha büyük bir prestij projeyi kazandıracağız. Bu yer altı otoparkı mı olur, çok önemli bir kültür merkezi mi olur, Beyşehir’de yapacağımız bir plebisitle, bir referandumla bunun kararını alıp 10-15 milyonluk bir prestij yatırımı, bütün bu yatırımların dışında Beyşehir’e hep birlikte inşallah kazandıracağız, bunun buradansözünü veriyorum.” Beyşehir’le ilgili yürütülen çalışmalarda İlçe Belediye Başkanı Özaltun ve kamu kurumlarıyla uyumlu bir şekilde çalışarak bu hizmet ve projeleri yürüttüklerini de vurgulayan Akyürek, Beyşehir’e yapılacak daha çok hizmetler olduğunun da altını çizerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz şuana kadar 50’den fazla cami, türbe, han ve hamamın  restorasyonunu yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Beyşehir’e bu konuda çok önemli bir yatırım yapmak istiyoruz. Eşrefoğlu bölgesinde, İçerişehir mahallesindeki o tarihi yarım adanın Bedesten gibi yenilenmesini, Eşrefoğlu Camisi, Taş Medrese, Bedesten oradaki yeşil alan, göl kenarındaki gezinti alanları, tüm tescilli yapılar, görüntüyü bozan yapıların kaldırılması, tamamının andezitle, granitle mahallenin tamamının kaplanması ilçe Belediyemizle birlikte Konya’mıza çok önemli bir eser olarak kazandırabilecek bu çalışmayı yürütmek istiyoruz. Şu anda projemiz anıtlar kurulunda, bunu da Beyşehir’e bir müjde olarak vermek istiyorum. Konya’nın da cazibe merkezlerinden birisi olabilecek bu alanı bu dönemde şehrimize kazandırmak istiyoruz. Belediye Başkanımızla birlikte bu Derebucak yol ayrımına kadar Üstünler plajı alanına kadar göl kenarının düzenlemesi hususunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve ilgili birimlerle çalışmaya devam edeceğiz. Orası sadece Konya bölgesinin değil, Türkiye’nin en güzel alanlarından birisi ama onun ortaya çıkarılması lazım. Şehir Konağımız ve Hanımlar Lokalimiz hayırlı olsun.” AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da, konuşmasında, Beyşehir’le ilgili yatırımlardan söz etti. İlçeye yatırımların sürdüğünü ve devamının geleceğini vurgulayan Babaoğlu, temeli atılacak olan Şehir Konağı’nın ise bir şehrin kimliğini ortaya koyacak bir yapı olduğunu söyledi. Beyşehir’e böyle bir eser kazandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’e şükran dolu olduklarını dile getiren Babaoğlu, bu tür çalışmaların devam edeceğini bildiklerini, inandıklarını belirtti. Bölgenin bir evladı olarak hep beraber bu coğrafyayı kalkındıracak adımları attıklarını, dayanışma içinde bunlara devam edeceklerini anlatan Babaoğlu, Beyşehir’le ilgili olarak da gece gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı. 

“BEYŞEHİR-KONYA DUBLE YOL ÇALIŞMALARINDA 60 KİLOMETRELİK MESAFEYE YAKLAŞTIK”

Sözü, yapım çalışmaları hız kazanan Beyşehir-Konya duble yol projesine getiren Babaoğlu, şöyle devam etti: “Biz 7 Haziran seçimi sonrası 9 Haziran’da hemen toplantı yaptık. AK Parti İl temsilcimiz, Beyşehir Konya yolunu yapan müteahhitler, Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte. ‘Sorun nedir, niye bu yol ilerlemiyor’ diye bunu masaya yatırdık. Herkese ‘bize ne düşüyorsa gereken çalışmayı yaparız’ dedik,  o gün bugün,  haftada bir konuyla alakalı toplantılar yapar, konuyu takip ederiz. Şükürler olsun şu ana kadar Beyşehir Konya duble yoluyla ilgili, asfaltlanmaya hazır, kum dökülmüş veya dökülecek. Asfaltlanmış olarak 60 kilometreye yaklaştık. Bu,  Karayolları Genel Müdürümüzün yıl sonu itibariyle sözünü verdiği büyük ölçüde bu yolun bitirileceği inancımızı güçlendirdi, İnşallah bu yol, yıl sonu itibariyle de trafiği rahatlamış şekilde ulaşıma kavuşacak. Bu bölgenin çocuğu olarak bu yolun tamamlanmasını açacak, devamında Derebucak Gembos tünelleriyle bu bölgeye hakikaten Konya’nın ilçeleri içerisinde bir nebze katkıda bulunmaktan gurur duyuyorum. Çünkü bu yol Beyşehir’in nefes borularını  açacak, merkez ilçe,  tarihi bir ilçe olarak bir çekim merkezi haline dönüştü, dönüşüyor.” 

BEYŞEHİR’E DOĞALGAZ HÜYÜK VE DOĞANHİSAR HATTINDAN GELİYOR…

Konuşmasında, Beyşehir’e gelmesi için çalışmalar yürütülen doğalgaz ile ilçeyi ilgilendiren diğer yatırımlar konusuna da değinen Babaoğlu, yeni müjdeler de vererek  şunları kaydetti: “Bir de Beyşehir’le ilgili en önemli taleplerden bir tanesi doğalgazdı. Milletvekili olduktan sonra doğalgazla ilgili çalışmalara başladık. BOTAŞ  Genel Müdürlüğümüzle konuyu konuştuk, nasıl bir proje gelebilir, bunun ön çalışmasını yaptık. Biliyorsunuz Seydişehir’e gelen doğalgaz borusu çap olarak küçük Beyşehir’e uzatıldığında basıncı yetmiyor. O nedenle şöyle bir alternatif ortaya konuldu. Argıthanı üzerinden Doğanhisar, Hüyük ve Beyşehir’e yeni ve büyük bir hat…   Beyşehir’in geleceğini de düşünerek bu hat konusunu çalışmaya başladık. Daha sonra Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımızla da konuyu görüştük, kendisi BOTAŞ’a talimat verdi, şu anda bu hattın projelendirme çalışması inşallah başladı. İnşallah Beyşehir’imize, Doğanhisar, Hüyük ilçelerimize de doğal gazı getirerek sonuçta amacımıza ulaşır, temiz Beyşehir ve Beyşehir sanayimize büyük ölçüde ekonomik enerji kullanımını temin ederiz ve Beyşehir’imiz bu manada doğalgazımıza kavuşur. Yeni Devlet Hastanemiz şu anda temel atma aşamasında, Türkiye’nin bir ilçe hastanesi olarak en yüksek bütçeli hastanesi yapılıyor. Hakikaten devasa süper bir hastanemiz olacak, bölge hastanesi statüsünde çok değerli bir ilçe hastanemiz olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gölle ilgili sınırlamaları içeren Beyşehir’in uzun devreli gelişme planı var, örnek olarak 7 Haziran seçimlerinde bu meydana geldiğimizde Karadikenlilerin açtığı ‘gölet istiyoruz’ pankartı vardı. Bizim Karadiken’e gölet yapabilmemiz için uzun devreli gelişme planı hayata geçirmemiz onaylatmamız gerekiyor. Orman ve Su İşleri Müsteşarımızla görüştüm,  Beyşehir’in uzun devreli gelişim planını takip ediyoruz, inşallah birkaç ay içerisinde tamamlanarak Beyşehir Gölü ile ilgili sınırlamaları, tahditleri bir nebze olsun rahatlatıp yatırımların önünü açacak bu planı da hayata geçirmiş olacağız. Yine,  yüksek öğrenim gören öğrencilerimizin konaklayabileceği, atıl vaziyette duran bir binayı değerlendirerek  Beyşehir’e 200 kişilik bir yurt kapasitesi daha kazandırıyoruz inşallah.”
          Konuşmaların ardından hep birlikte kurdela kesilerek Beyşehir Şehir Konağı ve Hanımlar Lokali’nin temeli atıldı. 
         Buradaki temel atma töreninin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOMEK’in Beyşehir Merkezi’ni ziyaret ederek, burada kurs gören kursiyerlerle bir araya geldi. Akyürek, daha sonra  Beyşehir Belediyesi tarafından İçerişehir Mahallesi’nde yaptırılan çok amaçlı spor kompleksinin açılışına katıldı. Tesisin açılışı hep birlikte burada kesilen kurdelenin ardından yapılırken, daha sonra Akyürek kendisine eşlik eden Belediye Başkanı Özaltun ve beraberindekilerle birlikte İçerişehir Mahallesi’nde restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Beyşehir’in eski Hükümet binası olarak bilinen yapıda incelemelerde bulundu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Konya, Büyükşehir, Belediye, Başkanı, Tahir, Akyürek, ilçelerdeki, y
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Beyşehir Şehir Konağı Temeli Törenle Atıldı.
Yorumlar
Haber Yazılımı