Haber Detayı
20 Aralık 2016 - Salı 15:46 Bu haber 6540 kez okundu
 
Beyşehir'de Milli Sporcular Madalyalarını Şehitlere Hediye Etti
BEYŞEHİR - Türkiye Muay Thai Federasyonu'nun ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen Uluslararası EMF Antalya Açık 2016 Kupasına Beyşehir'den katılan 5 milli sporcu derecelerle ilçeye döndü.
Spor Haberi
Beyşehir'de Milli Sporcular Madalyalarını Şehitlere Hediye Etti

BEYŞEHİR - Şampiyonada birinci olan ve Türkiye'ye altın madalya kazandıran milli sporculardan Ferhat Şahinkaya, ikincilik derecesi elde eden Nazife Üzümcü, Resul Uzuner, Müslüme Uyar ile müsabakalarda ilk 5 içerisinde yer alan Mustafa Umut Keleş, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa boyunlarındaki madalya ve ellerindeki Türk bayrağıyla katıldı. Törende, hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunurken, İstanbul ve Kayseri'de şehit olan polis ve askerler için de dua edildi. Milli sporcular, şampiyonada elde ettikleri madalyaları şehit polislere ve askerlere armağan ettiklerini söyledi.

Muay Thai Federasyonu Konya İl Temsilcisi ve milli takım antrenörü Mehmet Ali Acar, federasyonun 2016 yılı faaliyet programı arasında yer alan şampiyonanın 15-18 Aralık tarihlerinde Antalya'da yapıldığını hatırlatarak, "Türkiye'nin yanı sıra, Azerbaycan, İran, Yunanistan, Gürcistan, Filistin, Rusya, Polonya gibi ülkelerin takım olarak, Türkmenistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Letonya, Irak, Kazakistan, Tayland, Almanya, Haiti, Pakistan ve Bulgaristan'dan da bireysel sporcu katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada Konya'yı Aktif Budokan Kulübü'ne mensup 5 sporcumuz başarıyla temsil etmiştir. 1 sporcumuz birincilik, 3 sporcumuz ise ikincilik derecesi ile Konya'mıza dönüş yapmıştır. Kulübümüzü ve bünyesindeki sporcularını elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Onlarla böylesine acılı günler içerisinde olduğumuz böyle bir dönemde milli bir gurur yaşıyoruz" dedi.

Beyşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır da, Beyşehirli milli sporcuları elde ettiği başarıdan ötürü tebrik etti. Bayındır, böylesine acı günlerin yaşandığı bir dönemde gelen böylesine bir milli başarıya ülke genelinde büyük ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Aktif Budakon Kulübü antrenörü Mustafa Üzümcü ise, sporcularının Antalya'daki şampiyonada kendilerini mahçup etmediğini vurgulayarak, "5 sporcumuzdan 4'ü derece elde ederken, bir sporcumuz da ilk 5 içerisinde yer alma başarısını gösterdi. Bundan dolayı çok mutluyuz. Ancak, son günlerde peş peşe gelen şehit haberleri nedeniyle de büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Bu anlamda, sporcularımızın kazandığı madalyaları da şehitlerimize armağan etmeleri de bizleri ayrıca gururlandırdı. Böylesine hüzünlü günlerde gelen bu milli başarının inşallah devamının gelmesi en büyük arzumuz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ise sabırlar diliyoruz" diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, milli sporcuları uluslararası bir şampiyonada elde ettikleri başarıdan ötürü tebrik etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Türkiye, Muay, Thai, Federasyonunun, ev, sahipliğinde, Antalyada,
Yorumlar
Haber Yazılımı