Haber Detayı
06 Ocak 2014 - Pazartesi 03:34 Bu haber 4663 kez okundu
 
Beyşehir'de Yangın Vakalarında Artış
Beyşehir İlçesi'nde, yangın olaylarında bir önceki yıla göre 2013 yılında artış olduğu bildirildi.
Güncel Haberi
Beyşehir'de Yangın Vakalarında Artış

Beyşehir İlçesi'nde, yangın olaylarında bir önceki yıla göre 2013 yılında artış olduğu bildirildi.

Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Selvi, Beyşehir ilçe genelinde müdahale ettikleri yangın olayı sayısının her geçen yıl arttığını açıkladı. 2011 yılında 390, 2012 yılında 470 yangına müdahale ettiklerini geride kalan 2013 yılında ise bu rakamın 530'a yükseldiğini belirten Selvi, itfaiye olarak müdahale ettikleri yangın olaylarındaki artışın son dönemde kasaba ve köylerde çıkan yangın olaylarındaki artıştan kaynaklandığını kaydetti. Selvi, 2013 yılında yangın olaylarının yanı sıra İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki arama kurtarma ekiplerinin 38 sıkışmalı trafik kazasıyla birlikte boğulma olayları ile ilgili 14 ayrı vakaya müdahale ettiğini de ifade etti.

Selvi, 2013 yılının yangın istatistikleri konusunda şu ayrıntılara yer verdi:

"2013 yılı verilerine göre ilçemizde meydana gelen 530 yangının 155'i bina, 26'sı atölye imalathane, 38'i odun ve kömür deposu, 240'ı saman ve arazi yangını, 71'i ise diğer tür yangınlar şeklinde olmuştur. Bu yangınlarda tek sevindirici durum ise herhangi bir can kaybının söz konusu olmamasıdır. Yaşanan yangınların yüzde 78'lik bölümü başlangıç aşamasında söndürülürken, 530 yangının 90'ının elektrik kontağından, 42'sinin Lpg'den, 85'inin ocak, soba ve kalorifer kazanından, 44'ünün baca tutuşmasından, 96'sının ise sigara vb. maddelerden, 38'inin akaryakıt, kalan 145'inin ise çeşitli sebeplerden kaynaklandığı belirlenmiştir. Arama kurtarma ekiplerimiz, söz konusu dönemde toplam 6 kişinin can verdiği 38 ayrı trafik kazasına müdahale etmiş, su altı arama kurtarma ekibimiz ise müdahale ettiği 14 ayrı olayda, suda boğulan 7 kişinin cansız bedenini Sudan çıkarmıştır."

Beyşehir'de son yıllarda baca yangınlarında bir artış görüldüğünü vurgulayan Selvi, diğer bir sorunun da artan elektrikli cihazların eski yapılardaki elektrik sistemlerini kaldıramaz hale getirmesinden dolayı yaşanan yangınlar olduğunu aktardı. Selvi, Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası kapsamında, Beyşehir ve çevresinde meydana gelebilecek muhtemel deprem, sel gibi felaketlere müdahale edebilecek AFAD benzeri bir kuruluşun yapılanması için çalışmalara başlandığını da sözlerine ekledi

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, İlçesinde, yangın, olaylarında, bir, önceki, yıla, göre, 2013, yılında
Yorumlar
Haber Yazılımı