Haber Detayı
30 Ağustos 2016 - Salı 10:43 Bu haber 9672 kez okundu
 
Beyşehir'in LYS Başarısı
BEYŞEHİR - Geçtiğimiz günlerde 2016 lisans yerleştirme sınavları (2016-LYS) yerleştirme sonuçları açıklandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'in LYS Başarısı

BEYŞEHİR -  İlçemiz ortaöğretim kurumlarından Fethullah Bayır Fen Lisesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerinin başarılarıyla ilçenin gururu oldu 480 ve üstü puan alan 2 öğrencisi bulunan Fethullah Bayır Fen Lisesi; 10 öğrencisini Tıp Fakültelerine,1 öğrencisini Diş Hekimliği Fakültesine, 2 öğrencisini Eczacılık Fakültesine, 2 öğrencisini Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümüne yerleştirdi. Diğer öğrencilerini farklı lisans bölümlerine yerleştirdi.

                İlçemiz Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesinden 2 öğrenci Diş Hekimliği Fakültesine, 1 öğrenci Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümüne, 1 öğrenci Eczacılık Fakültesine, 1 öğrenci Hukuk Fakültesine diğer öğrenciler farklı lisans bölümlerine yerleştiler.

                Ali Akkanat Anadolu Lisesinden 2 öğrenci Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümüne 3 öğrenci Hukuk Fakültesine diğerleri farklı lisans bölümlerine yerleştiler.

                Beyşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Beyşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi önceki yıllara göre öğrencilerini hem 4 yıllık programlara yerleştirmede hem de genel yerleştirme oranlarında artış kaydetmiştir. Öğrencilerinin çoğunluğu İlahiyat Fakültelerine olmak üzere İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Fen Edebiyat Fakülteleri ve Eğitim Fakülteleri vb. bölümlere yerleştiler.

          İlçemizdeki diğer ortaöğretim kurumlarının da yerleştirme oranlarında yükseliş gözlemlenmiştir.

                İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa KONUK, ‘İlçemizde Ortaöğretim Kurumlarımızın üniversiteye yerleştirme oranları önceki yıllara göre artmıştır. Bu artış ta okullarımızda ücretsiz açmış olduğumuz yetiştirme ve destekleme kurslarının payı büyüktür bu kurslarda öğrencilerimize, okul zamanı dışında dershane formatında öğretim faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerimiz ihtiyaç duyduğu derslerde bu kurslardan faydalanarak başarısını artırabilmektedir.

           Okullarımızdaki öğrenci başarı oranlarının artmasında emeği olan öncelikle öğrencilerin ailelerine, öğretmenlerine ve okul yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.

                Üniversitelere yerleşen öğrencilerimize yeni öğretim hayatlarında başarılar dilerim’ dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Geçtiğimiz, günlerde, 2016, lisans, yerleştirme, sınavları, (2016LYS
Yorumlar
Haber Yazılımı