Haber Detayı
24 Ağustos 2016 - Çarşamba 11:53 Bu haber 11730 kez okundu
 
Beyşehir'in TEOG Başarısı
BEYŞEHİR - Geçtiğimiz hafta TEOG (Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sistemi)yerleştirme sonuçları açıklandı.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehir'in TEOG Başarısı

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından TEOG sınav sonuçları değerlendirerek, yazılı açıklamada bulundu.
         İlçemiz ortaokullarından İhsan Kabadayı Ortaokulu, TEOG’a giren 65 öğrenciden 13’ ünü Fen Liselerine yerleştirerek hem sınava giren öğrencilerin puan ortalaması sıralamasında hem de Fen Liselerine öğrenci yerleştirme oranında ilçe birinciliğini göğüsledi.
          Aynı şekilde Fen Liselerine öğrenci yerleştirme oranına göre İhsan Kabadayı Ortaokulunu, 11 öğrenci ile Gazi Ortaokulu,  10 öğrenci ile Ali Rıza Celeboğlu Ortaokulu takip etti.
          İlçemiz H.M.Süheyla Doğu Ortaokulundan TEOG yerleştirme puanına göre ilçe birincisi öğrencimiz çıkmıştır. Yine Toki Ortaokulu ve Eşrefoğlu İmam Hatip Ortaokulundan öğrencilerimiz 1. TEOG puanlarına göre ilçe birinciliğini paylaşmışlardır. İlçemizdeki diğer okullarımızın da bir önceki yıla göre başarı oranlarında artış olmuştur.
          İlçemizdeki İmam Hatip Ortaokulları ilk mezunlarını vermelerine rağmen öğrencilerimizin başarıları da göz doldurmaktadır. Yüksek puan alan öğrenciler Fen Liselerine gider anlayışının kaybolduğunu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri bize göstermektedir. Örneğin Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi 486 puan almasına rağmen Fen Liselerine yerleşebilirken Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesini tercih etmiştir. Artık yüksek puan alan başarılı İmam Hatip öğrencileri yüksek puanla öğrenci alan İmam Hatip Liselerini tercih etmektedirler. Ve bu durum gelecek senelerde artarak devam edecektir.     
         2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında tüm okullarımızda TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerimize yönelik ücretsiz yetiştirme ve destekleme kursları açılmıştır. Bu kurslarda öğrencilerimizin TEOG’da sorumlu oluğu derslere yer verilmiş EBA(Eğitim Bilişim Ağı) portalından faydalanarak değerlendirme testleri ve sınavları uygulanmıştır. Bu kurslarda yapılan çalışmalar sonucunda ilçemizdeki okulların TEOG başarıları artmıştır.
          Öğrencilerimizin başarılarında emeği olan başta ailelerine öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür eder öğrencilerimizin yeni öğretim hayatında başarılar dilerim dedi.
          İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; ‘Okullarımız, eğitim öğretim alanında sürekli iyileştirme çalışmaları kapsamında öğrenci başarı oranlarının artırılması konusunda sürekli gelişim kaydetmektedir.
          Öğrenci velilerimize iletmek istediğim önemli bir husus şudur: İlçemizde okullarımızın akademik başarılarını belli okul isimlerini ön plana çıkarmak yerine topyekün bütün okullarımızdaki eğitim öğretim faaliyetlerini aynı kalite ve standartlara kavuşturmayı hedeflemiştik. Ve bu hedefimize adım adım yaklaşmaktayız.
          Öğrencilerimizin okul başarılarını etkileyen önemli faktörlerden biri özellikle temel eğitimde okulun eve yakınlığı uzaklığıdır. Çünkü; okula ulaşmak için trafikte geçen gereksiz zaman kayıpları. Yanlış bilgi uğruna, veliler mini minnacık çocuklarını uzaktaki okula gönderirken, dinlenmelerinden, yararlı aktiviteler için harcayacakları enerjilerinden ve oyunlarından çalmaktadırlar. Bunun çocuklarımızda oluşturduğu yılgınlık, efor kaybı, okuldan soğuma ve ailelere getirdiği maddi külfet gibi yan etkileri de cabasıdır. 
         Çocuğu eve uzak bir okula göndermenin diğer olumsuz bir yanı da, çocukların asosyalleşmeleri, dolayısıyla arkadaşlık ilişkilerini pekiştirememeleridir. Çünkü uzak okullara gitmek durumunda bırakılan çocuklar, arkadaşlık ilişkilerini geliştirmelerine fırsat sağlayan okul dışındaki saatlerde ve tatil gibi önemli zaman aralıklarında okuldaki arkadaşlarından uzaklaşmakta, aynı şekilde aynı bina, sokak ve mahalledeki akranları ile farklı okullarda olduğu için arkadaşlık ilişkilerini geliştirememekte, onlarla kaynaşamamakta ve sonuçta sosyalleşememektedir.
          Velilerimiz “en iyi okul, eve en yakın okuldur” prensibini benimsemeli ve bu doğrultuda çocuklarını “Adrese Dayalı Nüfus Sistemi”ndeki bilgilere göre, e-okul sistemi üzerinden merkezi olarak gerçekleştirilen mahallelerindeki okula göndermelidirler. Bu sistem sayesinde, okul arama başta olmak üzere, birçok zahmetten kurtulmuş olmaktadırlar.
          Gözbebeğimiz yavrularımızın, daha sağlıklı sosyalleşmeleri, enerjilerini yararlı işlerde değerlendirmeleri ve daha iyi dinlenmeleri için, lütfen “en iyi okula, yani eve en yakın okula yazdıralım’’ dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Geçtiğimiz, hafta, TEOG, (Temel, Eğitimden, Orta, Eğitime, Geçiş, Si
Yorumlar
Haber Yazılımı