Haber Detayı
11 Ekim 2016 - Salı 11:08 Bu haber 5066 kez okundu
 
Beyşehirli Muhtarlara Çanakkale Gezisi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, muhtarlar ve mahalle temsilcileri için Çanakkale ve Bursa gezisi düzenledi.
Eğitim-Kültür Haberi
Beyşehirli Muhtarlara Çanakkale Gezisi

BEYŞEHİR - Rehber eşliğinde Çanakkale ve Bursa’yı gezen muhtarlar ve mahalle temsilcileri tarihi ve kültürel mekanları yakından tanıma fırsatı buldu.
      2 günlük gezi programı kapsamında 253 bin şehidimizin yattığı Çanakkale Destanı'nın yazıldığı yerleri gören muhtarlar, gezi sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Cumartesi sabahından itibaren rehber eşliğinde Çanakkale Şehitleri Anıtı başta olmak üzere, Eceabat, Kilitbahir, Conkbayırı, Anafartalar, Seyit Onbaşı, Namazgah Tabyası, Zığındere Sargıyeri, 57. Alay Şehitliği ve olağanüstü mücadelelerin verildiği daha birçok tarihi mekanı gezen muhtarlar ve mahalle temsilcileri tarihin en büyük kahramanlık destanını yazan şehitlerimizin ruhuna Fatiha okudular, dualar ettiler. Gezinin ikinci gününde Bursa’yı gezen muhtarlar ve mahalle temsilcileri Tophane Parkı, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ziyaret ettiler.
      Gezi esnasında Beyşehir Birlik Muhtarlar Dernek Başkanı Faruk Koçer’i telefonla arayarak iyi geziler dileyen Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu “Siz Çanakkale’de nöbettesiniz biz de şuan Beyşehir de nöbetteyiz. Dualarınızı eksik etmeyin. Güle güle gitmişsiniz, güle güle gelin inşallah” dedi.
     Anlamlı ve güzelliklerle dolu geçen geziden çok memnun kaldıklarını ifade eden muhtarlar ve mahalle temsilcileri  “Bizlere Çanakkale Destanının yazıldığı yerleri ve Osmanlının İlk Başkenti Bursa’yı gezme imkanı sunan Belediye Başkanımız  Murat Özaltun’a çok teşekkür ederiz ” dediler.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediyesi, muhtarlar, mahalle, temsilcileri, için, Çanakk
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Beyşehirli Muhtarlara Çanakkale Gezisi
Beyşehirli Muhtarlara Çanakkale Gezisi
Yorumlar
Haber Yazılımı