Haber Detayı
25 Kasım 2016 - Cuma 07:18 Bu haber 4946 kez okundu
 
Bölge Çiftçisi Yağmur Bekliyor
HÜYÜK - Sonbahar döneminin yağışsız ve kurak geçmesi çiftçileri endişelendiriyor.
Ekonomi Haberi
Bölge Çiftçisi Yağmur Bekliyor

HÜYÜK - Hüyük Ziraat Odası Başkanı Hürriyet Şahin, yaptığı açıklamada, Kasım ayının son günlerine gelinmesine rağmen güz döneminin yağışsız ve kurak geçmesinin ekinini eken çiftçileri tedirgin etmeye başladığını söyledi.

Üreticinin arazilerinde tohumları toprakla buluşturmasının ardından çimlenmesi için yağmur beklediğini anlatan Şahin, haftalardır gelmeyen yağışın çiftçiyi zor durumda bıraktığını söyledi. Benzer sıkıntının Hüyük ve çevre ilçeler gibi Konya genelinde de yaşandığı yönünde bilgiler aldıklarını vurgulayan Şahin, Hüyük bölgesinde hububat ekimi yapan çiftçilerin bazılarının yağışlar olmayınca tarlalarında tesisat kurarak Kasım ayında  yağmurlama yöntemiyle sulama yapmaya başladığını söyledi.

Son yılların en kurak Kasım aylarından birinin yaşandığını vurgulayan Şahin, çiftçinin yağmur beklentisi nedeniyle ilçede Cuma namazlarında camilerde yağmur duaları edilmeye başlandığını söyledi. Şahin, “Çiftçimiz bir aydır yağmur bekliyor. Sıkıntı büyük, Rabbim her şeyin tabii ki en iyisini bilir. Ama dua ediyor, ondan yağış diliyoruz. Şu anda toprağa tohumu atan çiftçimiz ürününün çimlenmesi ve boy atması için şiddetle yağış bekliyor. İnşallah, gelecek yağışlarla birlikte bu yıl bol ve bereketli bir mahsul yılı olur diye umut ediyoruz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: HÜYÜK, , Sonbahar, döneminin, yağışsız, kurak, geçmesi, çiftçileri, endişelendir
Yorumlar
Haber Yazılımı