Haber Detayı
13 Ekim 2014 - Pazartesi 20:43 Bu haber 4388 kez okundu
 
“Cami ve Gençlik“ Konferansı
BEYŞEHİR - Beyşehir, camiler ve din görevlileri haftası kapsamında düzenlenen konferansta "cami ve gençlik" anlatıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
“Cami ve Gençlik“ Konferansı

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Müftülüğü tarafından Belediye Düğün Salonu'nda organize edilen konferansa Konya İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Akpınar, Beyşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, çevre ilçe müftüleri din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
     Konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra cami imam hatipleri tarafından Kuranı Kerim tilaveti sunuldu.
     Konferansa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Akpınar, camileri dinç ve dinamik hale getirecek olanların gençler olduğunu vurgularken, "Gençlerimizi, camiye çağırarak, çekmeye çalışmalıyız dedi.
     Gençliğin, insanın en önemli çağı olduğunu belirten Akpınar, güçlü toplumun temelinin sağlıklı bir gençlik olduğunu anlattı. Akpınar, "Maddi ve manevi kötülüklerden, günah kirlerinden arınmış, arındırılmış bir gençlik gerekiyor. Bunun için de iyi bir eğitim, temiz bir hayat, zorluklarla baş etmesi bilen ve azimle mücadele etmesini bilen, kararlılık sahibi bir gençlik yetiştirmek gerekiyor. Yeri geldiğinde direksiyonu onlara vererek; hem işyerimizde, hem evimizde değişik zamanlarda onları hayata hazırlamak... Gençliğimiz, geleceğimizin temelidir. Temiz bir gelecek, tertemiz bir gençlik üzerine kurulur. Gençlik, geleceğin temeli ise kirli temeller üzerine temiz ve güçlü gelecekler inşa edilemez."diye konuştu.
     Gök kubbelerin gökyüzünü temsil ettiğini anlatan Akpınar, gökyüzünün günahlı, günahsız, inançlı inançsız, her türlü varlığı ve insanı bağrına basıp şemsiye gibi kucakladığını vurgularken, camilerin de gökyüzü gibi olduğunu vurgulayarak, kapılarının herkese açık olmasının ve  herkesin camilerde kendisini bulabilmesi gerektiğini söyledi.  Akpınınar, camilerin  çocuklar, gençler, kadınlardan ve her kesimden mahrum bırakılmaması gerektiğini de vurgularken, “Mahrum bırakılmışsa, bu cami manevi olarak tahrip ediliyor demektir. Bunu da durup düşünmemiz gerekir.”ifadesini kullandı.
     Konferansın tamamlanmasının ardından ilçede görev yapan başarılı din görevlilerine plaket verildi.
      Beyşehir Müftüsü Erdoğan, konferansın sonunda programa katılan İl Müftüsü Akpınar’a, günün anısına Eşrefoğlu Tablosu hediye etti.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, camiler, din, görevlileri, haftası, kapsamında, düzenlenen
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
“Cami ve Gençlik“ Konferansı
“Cami ve Gençlik“ Konferansı
“Cami ve Gençlik“ Konferansı
“Cami ve Gençlik“ Konferansı
“Cami ve Gençlik“ Konferansı
“Cami ve Gençlik“ Konferansı
Yorumlar
Haber Yazılımı