Haber Detayı
18 Aralık 2015 - Cuma 09:34 Bu haber 5054 kez okundu
 
Daha Yeşil Bir Beyşehir
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, ilçemizin daha yeşil bir görünüme kavuşması yolunda çalışmalarını sürdürüyor.
Yaşam Haberi
Daha Yeşil Bir Beyşehir

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde orta refüj ağaçlandırma faaliyetlerine hız verdi. Kış mevsiminin gelmesine rağmen mesai temposu hızı kesilmeyen ekipler,  yollardaki orta refüjleri yeşil bir görünüme kavuşturabilmek için adeta seferber oldu.
      Kent merkezinde Manas Caddesi’nde çalışmalar yürüten ekipler, çok sayıda yeşil leylandi ağacını toprakla buluşturdu. Şiddetli rüzgar, hava kirliliği ve tuz serpintilerine karşı dayanıklılığı ile ön plana çıkan leylandi fidanlar,  düzenli sulanması halinde çok hızlı büyüyen ağaçlar olarak biliniyor. Manas Caddesi’ndeki fidanların dikilmesinin ardından yol güzergahı daha güzel bir görünüme kavuştu.
      Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya’nın oksijen deposu olan Beyşehir’in zengin bir yeşil dokuya sahip  ilçesi olduğunu vurgularken, “Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Yeşil dokuya ayrı bir önem veriyoruz. Bu yüzden, daha yeşil bir Beyşehir oluşturabilmek için Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizin, orta refüjlerdeki yeşile yönelik son çalışmaları da bunlardan sadece bir tanesi. Aralık ayında olmamıza rağmen havaların da bugünlere kadar  güzel gitmiş olması da ekiplerimizin çalışma temposundaki  hızını düşürmemiş oldu. Yöremizdeki yeşil dokunun  daha da zenginleşmesine yönelik ilçemizdeki çalışmalarımız durmadan devam edecek.”dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, Belediyesi, ilçemizin, daha, yeşil, bir, görünüme, kavuşma
Yorumlar
Haber Yazılımı