Haber Detayı
15 Ekim 2018 - Pazartesi 13:21 Bu haber 10936 kez okundu
 
Derebucak’ta Lavanta Fidanı Dikme Etkinliği Düzenlendi
DEREBUCAK - Derebucak ilçesinde, lavanta fidanı dikme etkinliği gerçekleştirildi.
Bölgeden Haberi
Derebucak’ta Lavanta Fidanı Dikme Etkinliği Düzenlendi

DEREBUCAK - Derebucak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Derebucak İlçe Belediyesi işbirliği ile Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanlığı’nın finansman desteğiyle Düden şelalesi mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte 10 bin lavanta fidanı toprakla buluşturuldu.

Derebucak İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aybars Yiğit, etkinlikte yaptığı konuşmada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe kilometrelerce öteden ilçeye gelerek katılan dağcılar ile topluluk üyesi gençlere teşekkür etti. Yiğit, yürütülen çalışma ile bölgede lavanta yetiştiriciliğinin ilk adımının atılmış olacağını belirterek, bitkinin yörede gelişimiyle yakın gelecekte lavanta balı üretiminin hedeflendiğini kaydetti.

      Derebucak Belediye Başkanı Ahmet Kısa ise, yürütülen ortak projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin ilçede devamının geleceğini söyledi.

        Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ahmet Kısa ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aybars Yiğit bölgede etkinlik çerçevesinde ilk lavanta fidanını toprakla buluştururken, etkinliğe katılan Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri Gençlik Spor Kulübü Arama Kurtarma Acil Yardım Eğitim Merkezi Derneği üyesi mensupları, Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkez Gençlik Spor Kulübü üyesi dağcılar ile Selçuk Üniversitesi Beyşehir Doğa Yürüyüşleri Topluluğu üyesi öğrenciler lavanta fidanlarının dikimini gerçekleştirdi. Şelalenin bulunduğu dağın yüksekliklerine tırmanarak bu bölgede de fidanları toprakla buluşturmayı başaran dağcılar ise mesailerinin sonrasında  düzenlediği halatlar yardımıyla gerçekleştirdiği  iniş gösterisi ile adeta nefesleri kesti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Derebucak’ta, Lavanta, Fidanı, Dikme, Etkinliği, Düzenlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı