Haber Detayı
07 Şubat 2017 - Salı 08:26 Bu haber 5906 kez okundu
 
Doğaseverler Zirveye Kar Üzerinden Tırmandı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğinde, katılımcılar kar üzerinde yürüyerek bin 825 metrelik dağın zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.
Spor Haberi
Doğaseverler Zirveye Kar Üzerinden Tırmandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği'ne bağlı Doğa Yürüyüşleri Topluluğu tarafından geleneksel hale getirilen Huğlu Dikenli Tepesi Kar Yürüyüşü Etkinliği’nin bu yıl 4’üncüsü düzenlendi. 

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı,  yaptığı açıklamada, 2017 yılının ilk etkinliğine Konya Mevlana Dağcılık Kulübü’ne mensup dağcılar ile Beyşehir, Konya ve Huğlu’dan toplam 60 doğaseverin katıldığını belirterek, “Etkinlik kapsamında 1825 rakımlı Dikenli Tepe’nin zirvesine kadar kar üzerinde yürüdük. Gidiş geliş toplam 6 saat süren yaklaşık 7 kilometrelik parkurda yer yer 1,5 metreye ulaşan yükseklikteki beyaz örtü üzerinde yürüdük. Zirvede ise kar yüksekliğinin 3 metreye ulaştığını tahmin ediyoruz. Katılımcılarımıza yürüyüş esnasında yaban hayvanlarının beslenimi için 2’şer ekmek dağıttık.Bunlar, doğaseverler tarafından yürüyüş esnasında farklı alanlara bırakıldı. Ayrıca, katılımcılara mangalda pişirilen sucuk ekmek ikram ettik.

Etkinlik esnasındaki molalar esnasında doğaseverlerimiz poşetlerle kar üzerinde kaymanın, kar topu oynamanın keyfini deçıkardı. Zirveye vardığımızda hep birlikte Türk bayrağı açtık. Kar üzerinde yürüyerek gerçekleşen çok güzel bir etkinlik oldu”dedi. 
Büyükkafalı, bu yılki etkinliği Konya’dan doğa yürüyüşüne katılmak üzere çıktığı yol güzergahında eşiyle birlikte kullandığı aracıyla kaza yapan TSK mensubu Yücel Uysal’a armağan ettiklerini de sözlerine ekledi. 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Doğaseverler, Zirveye, Kar, Üzerinden, Tırmandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı