Haber Detayı
03 Aralık 2014 - Çarşamba 20:25 Bu haber 4595 kez okundu
 
El ele vererek yaban hayatına sahip çıktılar
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan doğal alanda açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan yaban hayvanları unutulmadı.
Yaşam Haberi
El ele vererek yaban hayatına sahip çıktılar

BEYŞEHİR - Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Beyşehir Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü ile gerçekleştirdiği doğayı yemleme çalışmasına toplumun her kesiminden gönüllü desteği geldi. Etkinliğe Jandarma ve Emniyet ekipleri, üniversite öğrencileri, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri katılımlarıyla destek sağladı.
         Beyşehir Şamlar Mahallesi yolu üzerindeki dağlık alanda ilçe esnafının yaban hayvanlarına dağıtılmak üzere verdiği et, sakatat, arba, buğday ve mercimek ürünlerinden oluşan yem ve bayat ekmekleri doğanın muhtelif yerlerine bırakan katılımcılar, ardından İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan tarafından bereketli bir kış ve yaban hayatı için yapılan duada ellerini hep birlikte semaya kaldırdı.
         Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in benzer ilçelere göre çok farklı yönlerinin bulunduğunu vurgulayarak, bunlardan birisinin de Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün hemen kıyısında yer alması ve göl alanının tamamının ve çevresinin milli parklar kapsamında koruma altında bulundurulması olduğunu dile getirdi. Bu alanda yaban hayatının oldukça zengin bir potansiyel oluşturduğunu, binbir türlü canlının burada yaşam sürdüğünü ve korunduğunu anlatan Başıbüyük, ancak bu yasalarla korumanın toplum desteğini almadığı sürece yeterli olamayacağını vurguladı. Beyşehir’de doğal çevrenin bilincini, hayvan sevgisini, doğal hayatla insanların barışık ve bir arada yaşamasını arzu ettiklerini ifade eden Başıbüyük, “Bunun için de doğayı, hayvanları, çevreyi insanlara tanıtmak, kamuoyu oluşturmak önemli bir konu.Bu çerçevede, Milli Parklar Şefliğimiz, Göl Feneri Derneğimiz, Off-Road Kulübümüz, Göl Koruma Derneğimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurumlarımız zaman zaman buradaki doğal hayatı desteklemek adına doğal hayatta yaşayan yaban hayvanlarının normal hayatlarının tehlikeye girdiği an, kar yağışı nedeniyle yem bulamadıkları zaman bunları yemleme çalışması yapıyorlar. Bu çerçevede buradayız. Bütün daire amirlerimiz, Emniyet ve Jandarmamız, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllü üniversite öğrencilerimiz burada. Burada bizim attığımız yemler, etler, sakatatlar belki burada yaşayan tüm hayvanların karınlarının doymasına yetmeyecek, tamamen yemlenmelerine imkan sağlamaz ama, yaptığımız iş, bilinç oluşturmak, bütün bizi izleyen insanlara böylesine güzel mesajlar vererek, onların da bu tür çalışmalarına katılmasını sağlamak anlamında önemli bir kazancı sağlayabilir diye düşünüyoruz.”dedi.
         Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı ise, dernek olarak aşevi  hizmeti ve diğer yardım faaliyetleri içerisinde yer alarak fakir fukarının imdadına yetiştikleri gibi böylesine doğanın zor şartlarında kış mevsimlerinde ise doğanın tamamen beyaz örtüyle kaplandığı zamanlarda yaban hayvanlarını yemleyip beslemek için harekete geçtiklerini belirterek, “Bu bir gelenek haline geldi artık. Bizi sağolsunlar off-road kulübümüz, gönüllü öğrencilerimiz hiç yalnız bırakmıyor. Burada katılımcı olan herkese, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütü temsilcilerimize ve güvenlik güçlerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca, yem, ekmek ve sakatat, et desteğinde bulunan esnaf ve firmalarımızın yetkililerine de bu duyarlılıklarından dolayı minnettarız.Allah onlardan da razı olsun”dedi.
        Beyşehir Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü Başkanı Ömer Yürük de, kulüp üyeleri olarak zaten her zaman doğanın içerisinde yer alan etkinlikler içerisinde olduklarını dile getirerek, “Bu mekanlar sürekli gezdiğimiz, gördüğümüz, koruduğumuz, gözettiğimiz alanlar. Biz doğayı gezerken yaban hayvanları ile de iç içeyiz. Onların bu zor şartlarda beslenmesi, yiyeceklerle takviye edilmesi gibi etkinliklerin zaten içerisinde yer almamamız mümkün değil. Her zaman da bu tür etkinliklerde bulunmaya devam edeceğiz. Bu etkinlikte, yaptığımız çalışma sadece bu alandaki bir kısım yaban hayvanlarına yeterli gelecek yiyecek ve yemlerden oluşuyor. Ama, bu aktivite bence de bir mesaj niteliği taşıyor. Beyşehir’de yaşayan her kişi, eline bir ekmek alıp doğanın bir alanına bıraktığı zaman bu tür faaliyetler daha da büyür ve genel itibariyle de amacına ulaşır diye düşünüyoruz.”şeklinde konuştu.
         Etkinliğin sonrasında kulüp üyesi off-road tutkunları katılımcıların ilgiyle izlediği  dağlık alanda off-road gösterileri de sundu.
          Etkinliğe İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Demirgül, İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Milli Parklar Şefi Mehmet Şener,daire amirleri, üniversite öğrencileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve off-road kulübü üyeleri katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehir, ilçesinde, kar, yağışının, ardından, beyaz, örtüyle, kapla
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
El ele vererek yaban hayatına sahip çıktılar
El ele vererek yaban hayatına sahip çıktılar
El ele vererek yaban hayatına sahip çıktılar
El ele vererek yaban hayatına sahip çıktılar
El ele vererek yaban hayatına sahip çıktılar
Yorumlar
Haber Yazılımı