Haber Detayı
16 Ekim 2023 - Pazartesi 12:18 Bu haber 1985 kez okundu
 
Eller Filistin İçin Semaya Kalktı
İsrail tarafından bombardıman altına alınan Filistin için Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yaşayan vatandaşlar da dua etti.
- Haberi
Eller Filistin İçin Semaya Kalktı

İsrail tarafından bombardıman altına alınan Filistin için  Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yaşayan vatandaşlar da dua etti.

Günlerdir İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışma binlerce ölüme neden olurken, Gazze halkı elektriksiz, susuz, gıdasız bırakıldı.

Beyşehir ilçesinde Merkez Çarşı Camii’nde sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar da bu kez ellerini hem şehit olan Mehmetçikler hem de Filistin’deki mazlum halk için semaya kaldırdı.

Sabah namazında ülkemizin tüm camilerinde, terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz ve Filistin’de katledilen masumların ruhları, yaralananların şifa bulması, tüm dünya mazlumlarının zalimlerin zulmünden kurtulması, Kudüs başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin huzur ve sükunu için düzenlenen “mazlumlara dua, Filistin’e vefa” programı kapsamında sabah namazı buluşması gerçekleştirilerek dua edildi.

Beyşehir’de şehitler için okunan hatimlerin duası Çarşı Camii’ndeki programa katılan Beyşehir Müftüsü Veysel Kükrek tarafından yapıldı. Duanın ardından cemaate cami çıkışında çorba ikram edildi.

HÜYÜK VE DEREBUCAK’TA SEHER VAKTİ DUA

“Mazlumlara dua, Filistin’e dua” programları Hüyük ve Derebucak ilçelerinde de gerçekleştirildi.

Hüyük’te tüm camilerde olduğu gibi İmrenler Mahallesi Tepecik Camisi’nde de terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerimizin yaptığı operasyonlarda şehit olan kahraman Mehmetçikler ile Filistin’de katledilen masumların ruhları, yaralananların şifa bulması için eller hep birlikte Yaradana açıldı.

Sabah namazı buluşması programına katılan İlçe Müftüsü Seyit Ali Gündüz tarafından şehitler için okunan hatimlerin duası yapıldı.

Derebucak ilçesinde de Mehmetçikler ve Filistin’deki mazlumlar için eller seher vaktinde semaya kalktı.

Derebucak merkez ve mahalle camilerinde sabah namazında kahraman Mehmetçikler ile Filistin’deki Müslümanlar için dua edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başlayan program, sabah namazı ve tesbihat ile devam etti.

Merkez Camii’nde vatandaşların  ilgi gösterdiği sabah namazı buluşması, İlçe Müftüsü Gökhan Becerikli’nin yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Eller, Filistin, İçin, Semaya, Kalktı,
Yorumlar
Haber Yazılımı