Haber Detayı
07 Şubat 2018 - Çarşamba 14:42 Bu haber 5925 kez okundu
 
En Çok Atık Pil Toplayan Muhtarlar Ödüllendirildi
Konya Büyükşehir Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından düzenlenen “Mahalle Muhtarları Arası Atık Pil Toplama Kampanyası”nda dereceye giren muhtarlar ödüllendirildi.
Bölgeden Haberi
En Çok Atık Pil Toplayan Muhtarlar Ödüllendirildi

Atık pillerin mahallelerde ayrı toplanması konusunda farkındalık oluşturulması ve vatandaşlara ayrı toplama alışkanlığının kazandırılması amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından 1 Haziran-30 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenen “Atık Pil Toplama Kampanyası”nda dereceye giren muhtarlar ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, toprağın, suyun ve çevrenin korunması amacıyla bugüne kadar önemli çalışmalar yaptıklarını, bu kampanyanın da bu amacı taşıdığını söyledi. Kampanyayı çok önemsediklerini dile getiren Hasan Kılca, “Amacımız toplumdaki çevre duyarlılığının daha da arttırılması. Atık piller, hem toprağa hem suya hem de çevreye ciddi zararlar veriyor.

Dolayısıyla okullarımızda, kamu kurum ve kuruluşlarımızda bu bilincin oluşarak pillerin kaynağında toplanıp bertaraf edilmesi büyük önem arz ediyor. Bu bilincin oluşması amacıyla bizler de muhtarlarımız arasında böyle bir yarışma tertip ettik. Muhtarlarımız bütün çalışmalarımızda olduğu gibi bu çalışmada da bizim yanımızda oldular. Konya’da 2017 yılında 11 tona yakın atık pil toplandı. Bu yarışmada ise muhtarlarımızın gayreti ile 1 tona yakın atık pil toplandı. Bu vesileyle tüm muhtar derneklerimize, başkanlarımıza ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Genel Sekreteri Neslihan Bahar da kampanyaya destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Konyalı muhtarlara teşekkür ederek, Konya’da oluşan bu farkındalığın tüm Türkiye’ye yayılmasını diledi. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda en çok atık pil toplayan 10 muhtara tablet hediye edilirken; kampanyanın birincisi 314 kilogram atık pil ile Selçuklu İlçesi Akademi Mahalle Muhtarı Abdullah Doğan oldu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: En, Çok, Atık, Pil, Toplayan, Muhtarlar, Ödüllendirildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı