Haber Detayı
07 Nisan 2017 - Cuma 09:52 Bu haber 4997 kez okundu
 
Evde Bakım Hizmetinde Sınır Yok
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Belediyesi’nin yaşlı ve kimsesizlere yönelik uygulamaya geçirdiği, hizmette sınır tanımayan evde bakım hizmetleri birimi yürüttüğü sıradışı birçok faaliyetle ilçede yaşayan ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.
Yaşam Haberi
Evde Bakım Hizmetinde Sınır Yok

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un göreve başlamasının hemen ardından verdiği talimatla kurularak faaliyete geçen  evde bakım hizmeti birimi, ilçe genelinde yaşayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma ve yardıma muhtaç vatandaşların daha sağlıklı ve iyi ortamlarda yaşam sürmesine imkan sağlıyor.

BEYŞEHİR’İN HER KÖŞESİNDE EVDE BAKIM HİZMETİ…

Belediye Başkanı Murat Özaltun,  1 Temmuz 2014 tarihi itibariyle ilçe genelindeki 55’i dış olmak üzere toplam 67 mahallede amacına uygun olarak hizmet vermeye başlayan evde bakım hizmetlerinin kriterlere uygun vatandaşların yaşadıkları evlerin fiziki şartlarının iyileştirilerek daha iyi bir ortamda yaşamalarına imkan vermekle birlikte, yalnız olmadıkları duygusunu da vererek aynı zamanda psikolojik olarak  destek sağlamayı amaçladığını söyledi.

Halen 4 personelle görev yapan birim bünyesinde faaliyetlerin yürütülmesinde  gerçek  ihtiyaç sahibi kimselerin belirlenmesi için mahalle muhtarları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı, Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri ve ilçedeki yardım amaçlı derneklerden de destek alındığını vurgulayan Özaltun, bunun yanısıra ilgili birimin de alan çalışması yaparak tespitlerde bulunduğunu belirtti.

BUGÜNE KADAR 203 HANEDE, 394 KİŞİ HİZMETTEN YARARLANDI

Beyşehir genelinde evde bakım hizmetleri faaliyetine başlanılan günden bugüne kadar toplam 203 hanede, 394 kişiye bakım hizmeti verildiğini aktaran Özaltun, halihazırda aktif olarak 86 hanede 204 kişiye hizmet götürüldüğünü belirtti.

Evde bakım hizmetleri biriminin ihtiyaç sahibi yaşlı ve kimsesizlere çok yönlü hizmet verdiğini ve deyim yerindeyse hizmette sınır tanımayan faaliyetler yürüttüğünü anlatan Özaltun, şunları kaydetti:

“Birimimizden istifade eden hemşerilerimizin evlerinde 15’er günlük periyodik aralıklarla genel temizlikleri yapılmakta olup, evde temizlik kapsamlı bir çalışmayı gerektirmektedir. Bu anlamda gidilen evler tepeden tırnağa temizlenirken, bu çerçevede,  ihtiyaç halinde evde bulunan halılar da personelimiz tarafından yıkanırken, kış öncesinde yalnız başına yapmakta en çok zorlandıkları sobaların kurulması ve baca temizliği gibi hususlarda da yardımcı olunmaktadır. Eylül ayı ile birlikte bu hizmetten yararlanılan kişilerin evleri sobaları, boruları belirli aralıklarla temizlenirken, bacaları da olası tıkanıklıklara  karşı temizlenmektedir. Hizmetler bununla da sınırlı kalmamakta olup,  kişisel bakımlarını yapamayacak durumdaki vatandaşlarımızın banyo, saç sakal ve tırnak kesimi vb. bakımları da düzenli olarak yapılmaktadır. Evlerinde banyo yapma fırsatı olmayanlar ekiplerimizce ilçe merkezindeki hamamlara belirli aralıklarla götürülerek  banyoları yaptırılmaktadır.  Ziyaret edilen evlerde, yapılması gereken tadilat ve tamiratlar da ekiplerimiz tarafından yapılırken,  elektrik prizleri, musluklar, dolap ve raf kapakları, merdiven, kapı kolları, kapı anahtarları gibi evlerde arızalı olan yerlerin tamiratları da gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, evlerde arızalı olan elektrikle çalışan ev aletlerinin tamiratı da yapılmaktadır. Yine, ekonomik durumu iyi olmadığı halde bazı sebeplerden dolayı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından yakacak yardımı alamayan vatandaşlarımız da unutulmazken, odun ve kömür yardımında bulunulmaktadır. Birimimizden istifade eden vatandaşlarımız sağlık yönünden rahatsızlandıklarında ise araçlarımızla ilgili hastane ve sağlık kuruluşlarına götürülerek tedavi ve muayenelerinin yapılması sağlanmaktadır. Tedavi ve muayene sürecinin tamamlanmasının ardından tekrar yaşam sürdükleri evlerine bırakılmaktadır.

YÜZDE YÜZ MEMNUNİYET KAZANAN BİRİM…

 Ayrıca, kış öncesi gelen talepler doğrultusunda birimimizden istifade eden vatandaşlarımızın kışlık odunları da motorlu testere ve nacak yardımıyla kesilerek ısınma ihtiyaçlarında kullanılmasına hazır hale getirilmektedir. Birimimizden yararlanan ve çoğunlukla yalnız yaşayan vatandaşlarımız, uzun süre yalnız kalmaları, ziyaretlerine gelen veya arayan soranı olmadığı için yaşadıkları stresi üzerlerinden atmalarına yardımcı olunmak amacıyla psikolojik destekler de verilmektedir. Evlerinde boya ve badana ihtiyaçları karşılanan vatandaşlarımızdan yürümekte zorlananlar için ise Pazar ve market ihtiyaçları da ekiplerimiz tarafından yapılarak evlerine kadar götürülmektedir. Evde yemek yapan, bulaşık ve çamaşır da yıkayan ekiplerimiz, evde bakım hizmeti götürdüğü mekanlarda gerçek ihtiyaç sahibi olan bu insanlarımızın yüzünü güldürerek evde bakım hizmetlerinin yüzde yüz memnuniyet kazandıran bir birim olarak faaliyet yürütmesinde çok büyük paya sahip olmaktadır.  Bu birimin uygulamaya geçmesi ile birlikte ilçemizde artık hiçbir vatandaşımız yalnız olmadığını hmekte, her sıkıntısında kapısının çalınacağı bir birimin olduğuna bizzat tanıklık etmektedir.”

YENİ YILLA BİRLİKTE YENİ HEDEFLER…

Özaltun, 2017 yılı ile birlikte ilgili birimin verdiği hizmetin niteliğinin ve kalitesinin artmasına yönelik çalışmalar içerisinde olacaklarını da belirterek, hedeflerini şöyle sıraladı:

“Personelimizin evde bakım hizmetleri konusunda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hizmet içi eğitime tabi tutularak daha kaliteli ve verimli bir hizmet vermesini sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca, evde bakım hizmetinden yararlanan vatandaşlarımızdan maddi durumu iyi olmayanlara çeşitli yardım kuruluşları ile istişare ederek gerekli yardımların yapılmasını sağlamayı planlıyoruz. Yine  bakım hizmetinden faydalanan vatandaşlarımızı düzenleyeceğimiz bazı organizasyonlar kapsamında da biraraya getirerek, farklı mahallelerde ikamet eden bu kişilerin birbirleriyle tanışmasını sağlayarak ortak bazı programlar yaptırmayı düşünüyoruz. Bununla birlikte ilçemizde ortaöğretim ve üniversite öğrenimi gören öğrencilerimiz ile bayanlar ve gönüllü kimselerden oluşacak bir gönüllü evde bakım grubu  oluşturarak, gönüllülerimizin de birimimizden istifade eden bu vatandaşlarımızın evlerini ziyaret etmeleri, onlarla ilgilenerek vakit geçirmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Evde, Bakım, Hizmetinde, Sınır, Yok,
Yorumlar
Haber Yazılımı