Haber Detayı
07 Nisan 2017 - Cuma 10:02 Bu haber 7247 kez okundu
 
Beyşehir’de Kent Güvenlik Sistemi Kuruluyor
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, uzun yıllardan beridir beklediği Kent Güvenlik Yönetimi Sistemine (KGYS) kavuşuyor.
Güncel Haberi
Beyşehir’de Kent Güvenlik Sistemi Kuruluyor

BEYŞEHİR - İlçe merkezinde,  proje kapsamında güvenlik kameralarının kurulumu için altyapı çalışmalarının başladığı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Belediyesi ile Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında  bir süre önce imzalanan işbirliği protokolü kapsamında şehir merkezinde hayata geçirilecek Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS)  çerçevesinde  güvenlik kamera sistemi kurulumu ve altyapı çalışmalarının başladığını söyledi. Özaltun, kent merkezine bu kapsamda 33 farklı noktada 64’ü sabit, 34’ü hareketli olmak üzere toplam  98 güvenlik kamerası kurulacağını belirtti.Özaltun, proje ile Beyşehir’in daha güvenli kentler arasına gireceğini kaydetti.

Beyşehir Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi (KGYS) projesi kapsamında yapılacak çalışmalarla ilçe merkezindeki güvenlik hizmetlerinin verimliliğini artırmak, kişi hak ve hürriyetlerine dokunulmadan genel asayiş ve huzuru temin etmenin amaçlandığını belirten Özaltun, proje kapsamında kurulacak plaka tanıma  sistemi  (PTS) sayesinde de şehir giriş çıkışlarını kullanan motorlu araçların istenilen plakalarına kolayca ulaşılabileceğini söyledi.

Proje çerçevesinde belirlenen noktalardaki kameralar ile izleme merkezi arasında gerekli iletişimin sağlanabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının ilgili protokol kapsamında önceki gün başladığını, tamamlanmasının ardından ise güvenlik kamera kurulumlarının planlanan noktalarda gerçekleştirileceğini belirten  Özaltun, sistemin üç ay içerisinde hizmet vermesinin planlandığını kaydetti. Özaltun, projenin uygulamaya geçmesi ile birlikte Beyşehir’de  kent güvenliğinin teknoloji üstünlüğüne kavuşacağını belirterek, çalışmalarla ilgili şu ayrıntılara yer verdi: “Proje kapsamında başlatılan çalışmalarla ilçe merkezinde Drammen Kavşağı, Yeni Köprü dönen kavşağı,  PTT kavşağı, Karaağaç  Caddesi Isparta yolu kavşağı, otogar kavşağı, sanayi kavşağı ve girişi, Hal kavşağı, Adese ve Akbank kavşakları, Orman, Keyhüsrev Antalya Caddesi kavşakları, Jandarma kavşağı, Beyşehir Lisesi, M.Köroğlu, Özdilek Caddesi Çevik Sitesi ve Esentepe Kuba Camisi, Karayolları kavşakları, Anıt Meydanı, Feride Akkanat Kız Yurdu, Üniversite önü, Öğretmenevi Vuslat Parkı girişi, festival alanı, Kaymakamlık önü, Müftü Mahallesi Dilek Eczanesi önü,  Eşrefoğlu Camisi önü, Otogar peron çıkışı,Seydişehir TOKİ dönemeci, Süleymanbey Caddesi Sanayi Tarafı, Gökmen Sarraf önü, TOKİ gibi 33 farklı noktaya öncelik sırasına göre 64’ü sabit, 34’ü hareketli olmak üzere toplam 98 güvenlik kamerası kurulacak.Bu kameraları izleyip takip edecek  polis memurlarının görev yapacağı İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde izleme merkezi oluşturulacak.

 Yine, Konya yolu, Antalya Yolu Üniversite kavşağı, Seydişehir Ataman Çeşmesi ile Kırmataş mevkilerine plaka tanıma sistemi  kurulacak. Proje ile  Beyşehir’de halkımızın güvenlik hizmetlerinden en ileri düzeyde yararlanmasının yanısıra, caydırıcılık yönü ile suç işlenmesinin  de önemli ölçüde önüne geçilmiş olacak.  Ayrıca, kameralar sayesinde, işlenmiş suçların takibinin daha kolay yapılarak süratle müdahale edilmesi, şüphelilerin en kısa sürede yakalanması ve olay sonrası tesbit edilen görüntülerin ilgili birimlere iletilmesi sağlanarak, vatandaş odaklı güvenlik hizmeti yerine getirilmiş olacaktır. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’nin ilçemiz merkezinde 24 saat olarak kesintisiz vereceği hizmetle halkımızın güvenliğini ve huzurunu sağlamada önemli rol üstleneceğini düşünüyoruz. Doğalgazdan sonra bu yatırımın müjdesini de kamuoyu ile paylaşmanın mutluluğunu yaşıyor, ilçemize hayırlı uğurlu olsun temennilerimizi iletiyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Kent, Güvenlik, Sistemi, Kuruluyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı