Haber Detayı
27 Mart 2016 - Pazar 18:26 Bu haber 4896 kez okundu
 
Geleceğin Öğretmenlerinden Özaltun'a Ziyaret
BEYŞEHİR - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye’nin farklı il ve ilçelerine ataması yapılan, eğitim camiasının yeni mensubu olacak stajyer öğretmenler, staj için geldikleri Beyşehir’de, İlçe Belediyesi’ni de ziyaret etti.
Eğitim-Kültür Haberi
Geleceğin Öğretmenlerinden Özaltun'a Ziyaret

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Rüştü Beğendi, Beyşehir ilçesine staj yapmak üzere gelen stajyer öğretmenlerle birlikte Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’u makamında ziyaret etti.
       Beğendi, 6 ay süre ile staj görecek stajyer öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamalarının yapıldığını ve yakın gelecekte farklı illerde görev yapmaya başlayacaklarını belirterek, “Beyşehir’e de bu kapsamda 45 stajyer öğretmenimiz geldi. Danışman öğretmenlerle birlikte derslere de girecek olan stajyer öğretmenlerimiz 15’erli üç grup halinde Beyşehir Belediyemizi ve bazı kamu kurumlarını ziyaret edecekler. Bugün ilk grubumuzla birlikte ziyaret gerçekleştiriyoruz. Ziyaretlerimizin amacı, protokolün ve kamu kurumları arsındaki iletişim ve koordinasyonun nasıl olduğunu öğretmenlerimize göstermektir” dedi.
        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, yaptığı konuşmada, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına dikkat çekerek, “Ben sizlere şimdiden ‘öğretmenlerim’ diye hitap etmek istiyorum. Bizim gözümüzde hepiniz öğretmenlersiniz inşallah. Tabi dün öğrenciyken, bugün öğretmensiniz, biz de bugün belediye başkanı iken dün bir öğrenciydik. Siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde ve aldığımız eğitimler sayesinde bu makam ve mevkilerdeyiz.” ifadelerini kullandı.
       Öğretmenlik mesleğinin zor ve meşakkatli bir meslek olduğuna da vurgu yapan Özaltun, şöyle devam etti: “Beyşehir’imize staj yapmak için gelen öğretmenler olarak farklı farklı illerimizde yakın gelecekte görev yapmaya başlayacaksınız. Bizlerin sizlerden isteği; lütfen buralardan gittiğinizde Beyşehir’i unutmayın. Beyşehir’i ve burada gördüğünüz güzellikleri oradaki çocuklarımıza da anlatın, onları da buradaki tarihi ve kültürel doğal zenginlikler hakkında bilgi sahibi yapın. Bizlerin gönüllü turizm ve tanıtım elçileri olun. Gittiğiniz yerlerde Beyşehir’i anlatmanızı ve eğitim vereceğiniz çocuklara ise gelecekte Beyşehir’i mutlaka gelip görmeleri yönünde tavsiyelerde bulunmanızı sizlerden özellikle istirham ediyorum. Belediye olarak hep Beyşehir’i daha iyi tanıtabilmek, anlatabilmek için uğraşıp gayret gösteriyoruz. İnşallah sizlerin bu  paylaşım ve anlatımları sayesinde ilçemiz ülkemizin her köşesinde daha iyi tanınacak. Sizlere şimdiden meslek hayatınızda başarılar diliyorum.”
        Başkan Özaltun, ziyaretinin sonunda öğretmen adaylarına Beyşehir Belediyesi’nin kültür hizmeti yayınlarından hediye etti.
       Beyşehir Belediyesi’nin konukları, ziyaretin ardından Beyşehir Belediyesi’nin birimlerini de gezerek kurum bünyesinde yürütülen çalışmaları yerinde gördü, bilgiler aldı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Milli, Eğitim, Bakanlığı, (MEB), tarafından, Türkiye’nin, farklı, il
Yorumlar
Haber Yazılımı