Haber Detayı
10 Haziran 2017 - Cumartesi 13:00 Bu haber 9226 kez okundu
 
Güller Şehri Konya’da “Gül” Zamanı
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin farklı yerlerine yıllardır dikilen milyonlarca gül, rengarenk görüntüleri ile şehre güzellik katarken insanlara huzur veriyor.
Yaşam Haberi
Güller Şehri Konya’da “Gül” Zamanı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin yeşil alanlarına her yıl diktiği güller, yaz aylarıyla birlikte şehri rengarenk görüntüye bürüyor. Konya’nın her mevsim açan çiçekleri ile adeta bir çiçek şehri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bahar aylarında açan milyonlarca lalenin ardından şehirde şimdi de gül mevsimi yaşandığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi fidanlıklarında yetiştirilen on binlerce gül fidesinin her yıl dikiminin yapıldığını, şehri yaklaşık 2 milyon gülün süslediğini kaydeden Başkan Akyürek, böylelikle hem şehrin yeşil dokusuna katkıda bulunduklarını hem de tasarruf sağladıklarını ifade etti.

MEİLLAND, KORDES VE OSMANLI GÜLLERİ AÇTI

Şehir girişleri, parklar, refüjler ve yeşil alanlarda insanlara huzur veren Meilland ve Kordes güllerin yanı sıra Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyan Ecdad Parkı’nda binlerce Osmanlı gülünün açtığını belirten Başkan Akyürek, Kültürpark içinde oluşturdukları “Gülbahçe”nin de rengarenk gülleri ve peyzaj düzenlemesi ile insanların uğrak yerlerinden biri haline geldiği ifade etti.

KÜLTÜRPARK’TA GÜL BAHÇESİ

Kültürpark’ta hizmete sunulan 2 bin 700 metrekarelik “Gülbahçe” içinde bin 950 metrekarelik gül parselleri, 750 metrekarelik yürüyüş yolları, 65 gül adası bulunuyor. Gülbahçe’ye kordes güllerinden renk, koku, boy ve çapına göre sınıflandırıp 65 farklı gül çeşidi dikerek ahenk yakalayan Büyükşehir Belediyesi, peyzaj düzenlemesinde parsellerde 15 bin 570 gül, yürüyüş yollarında 226 baston gül, ahşap gül kemerlerinde ise 84 adet sarmaşık gül kullandı. Bahçede ayrıca bir adet giriş takı, 13 adet ahşap gül kemeri, 2 adet hilal şeklinde beyaz pergola, bir adet mermer kaideli süs havuzu da bulunuyor. Kültürpark’ın tamamını ise 32 bin 500 adet gül süslüyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Güller, Şehri, Konya’da, “Gül”, Zamanı,
Yorumlar
Haber Yazılımı