Haber Detayı
10 Haziran 2017 - Cumartesi 12:16 Bu haber 10531 kez okundu
 
Özaltun: Gümbür Gümbür Bir Gençlik Geliyor
BEYŞEHİR -Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, bazı okullarda katıldığı karne dağıtım törenlerinde okul derecesiyle mezun olan başarılı öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti; “Gümbür gümbür bir gençlik geliyor” diye konuştu.
Eğitim-Kültür Haberi
Özaltun: Gümbür Gümbür Bir Gençlik Geliyor

BEYŞEHİR - Belediye Başkanı Özaltun, beraberindeki AK Parti Kadın Kolları Başkanı Semra Acır, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Saygılı ve TÜGVA Beyşehir İlçe Başkanı Osman Özcan’la birlikte Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Fetullah Bayır Fen Lisesi ile Kamil Akkanat  Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı.

       Beraberindekilerle birlikte okullarından ilk üç dereceyle mezun olma başarısı gösteren öğrencilere hem tablet bilgisayar hediye eden, hem de başarılarından dolayı tebrik ederek karnelerini veren Özaltun, törene katılan salondaki öğrencilere hitaben bir konuşma da yaptı.

      Okullardan mezun olunsa da eğitim sürecinin bitmediğini vurgulayan ve insanların öğrenmeye hayat boyu devam edeceğinin  altını çizen Özaltun, “Dolayısıyla dört yıl boyunca bu okulda okudunuz, bugün ise mezun oluyorsunuz.İnşallah yarın ve diğer hafta sonunda yapılacak olan üniversite sınavında da başarılı olarak üniversite hayatında sizleri görmek bizlere nasip olsun diyorum. Bu arada tatile girecek tüm öğrencilerimize de iyi tatiller diliyorum” şeklinde konuştu.

BEYŞEHİR’DE OKUMAK AYRICALIK…

Beyşehir’de okumanın bir ayrıcalık olduğunu ancak ilçede bulunan okullarda okumanın da ayrıca bir ayrıcalık olduğuna konuşmasında vurgu yapan Özaltun,  gözbebekleri olan öğrencilerin kendileri için çok ama çok önemli olduğunu belirtti. Hep söylediği bir söz olan; ‘bu makam mevkiler bizlere baki değil, geçici. Dolayısıyla yarın bu makam ve mevkilerde sizler olacaksınız.’ şeklindeki cümlelerini hatırlatan Özaltun, şöyle devam etti: “Biz de belediye  olarak  bu makama, mevkilere sizler geleceğiniz için,  sizlerin eğitim öğretim hayatınıza  bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek için  ‘açık çek’ diyoruz. Yani  gerek okul müdürlerimize,  gerek öğrenci kardeşlerimize,  bize düşen ne varsa  sonuna kadar yapmaya özen gösteriyoruz.  Okul müdürümüz çok iyi bilir,  Fetullah Bayır Fen lisesi açıldığında  burada bazı sıkıntılar yaşamıştık,  bu problemlerin giderilmesinde  belediye olarak  taşın altına elimizi koyduk,  kurumlarımızla birlikte  ortaklaşa hareket  ederek  Fetullah Bayır Fen Lisemizin  eğitim öğretime hayata geçirilmesinde  hızlandırılmasına  katkı sağladık  ve bundan çok mutluyuz. Sadece Fetullah Bayır Fen Lisesi’nde değil,  bütün okullarımızda  aynı şekilde  çalışmaya devam ediyoruz.   Zira  hep söyledik ya,  bizim için  gençlik  çok ama çok önemli.  bir 15 Temmuz  yaşadık, değil mi, 15 Temmuz’daki  hedef Türkiye Cumhuriyeti idi;  görüyorsunuz, birlikte yaşıyoruz, medyadan takip ediyoruz, şu anda  Suriye’de başladılar, Mısır’da devam ettiler, derken Ortadoğu’da çok  büyük bir operasyon var.

BÜYÜYEN BİR TÜRKİYE’Yİ İSTEMİYORLAR

 Dolayısıyla son günlerde Katar‘ı da işin içerisine dahil ettiler, aslında hedef  Türkiye.  Çünkü İslam coğrafyasında  mazlumların hakkını  savunan bir  Türkiye Cumhuriyeti var.  Dimdik ayakta duran dünya lideri  Cumhurbaşkanımız  Sayın  Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte önümüzdeki günlerde  daha da  büyüyen bir ülkeyi  istemiyorlar. Ama şuradan  ifade etmek istiyorum;  onlar ne yaparlarsa yapsınlar, gümbür gümbür bir gençlik geliyor.Biz sizlere  çok ama çok güveniyoruz.  Bugün ben belediye başkanıyım yarın sizler birer kaymakam, belediye başkanı olacaksınız, doktor, eczacı olacaksınız, inşallah farklı yerlerde sizleri görmek bizler için çok önemli bunu böyle bilin.”

Özaltun, son ziyaret durağı olan Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezindeki karne törenine de katıldı. Burada mezun olan özel öğrencilerle biraraya gelen Özaltun, karnelerini verdi, aileleri ve okul idarecileriyle sohbet etti.Özaltun ve beraberindekiler, tören sonunda öğrencilerin arasına girerek hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özaltun:, Gümbür, Gümbür, Bir, Gençlik, Geliyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı