Haber Detayı
06 Haziran 2018 - Çarşamba 11:03 Bu haber 6225 kez okundu
 
Hafızlar Ramazan Ayında Daru’l Huffaz’da Buluşuyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin belediyelerde ilk defa hizmete açtığı “Daru’l Huffaz” Hafızlık Sağlama Merkezi’ndeki eğitimler Ramazan ayında büyük ilgi görüyor.
Eğitim-Kültür Haberi
Hafızlar Ramazan Ayında Daru’l Huffaz’da Buluşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bünyesinde açılan Hafızlık Sağlama Merkezi (Daru’l Huffaz) eğitimlerini sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de belediyelerde ilk defa hizmete açılan merkez, yüzyıllarca Kur’an eğitiminin merkezlerinden olan Konya’da hafızların hıfzını sağlamada yardımcı olmak adına çok önemli bir çalışma olarak dikkat çekiyor. “Hayat Boyu Öğrenme ve Öğrendiğini Zihinde/Zinde Tutma” ilkesinden yola çıkılarak Daru’l Huffaz projesini hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi, KOMEK Kurs Merkezi olarak hizmet veren Ali Gav Medresesi’nde, mekânın ruhuna uygun olarak geleneksel Daru’l Huffaz’ı (Hafızlık Sağlama Merkezi) ilgilisine açarak Kur’an medeniyetinin önemli bir unsurunun ayağa kaldırılmasını hedefledi. Bu hizmetle, hafızların randevu usulü ile hafızlıklarını sağlamlaştırmasına ve hafızlığını herhangi bir sebeple tamamlayamamış kişilerin hafızlıklarını tamamlamasına imkân sağlanıyor.

KURSİYERLER DARU’L HUFFAZ’DAN ÇOK MEMNUN KOMEK

Ali Gav Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi’nde Ramazan ayı dolayısıyla çok farklı bir hava yaşanırken merkezde eğitim alan kursiyerler eğitimlerden ve böyle bir hizmetin sunulmasından son derece memnun. Kursiyerler, Daru’l Huffaz sayesinde hem hafızlıklarını sağlama fırsatı bulduklarını hem de tahsis-i huruf dersi bakımından zaman içinde ortaya çıkan eksikliklerini giderdiklerini söylediler. Kursiyerler, Daru’l Huffaz için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne, kurs hocalarına ve emeği olan herkese teşekkür ettiler.

EĞİTİMLER BİLGİSAYAR ÜZERİNDEN TAKİP EDİLİYOR KOMEK

Ali Gav Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi’nde yapılan eğitimlerde kadınlar ve erkekler ayrı olmak üzere haftanın her günü 06.30 - 23.00 saatleri arasından randevu ile tercih yapılabiliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir yazılımla takip edilen eğitimlerde, hafızı dinleyen hoca, eksik noktaları, okunan sayfaları ve kalınan yeri bilgisayar ortamında işaretlerken kursiyer de sisteme giriş yaparak hocanın notlarını görebiliyor, gerektiğinde ses kaydı alarak sistem üzerinden hocaya ulaştırabiliyor. Ferhuniye Mahallesi Aligav Sokak’ta bulunan KOMEK Ali Gav Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi’ndeki Daru’l Huffaz’a 353 62 47 nolu telefondan ulaşılabiliyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hafızlar, Ramazan, Ayında, Daru’l, Huffaz’da, Buluşuyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı