Haber Detayı
28 Aralık 2023 - Perşembe 13:09 Bu haber 39547 kez okundu
 
Huğlu MYO’da “Girişimcilik Ve Yeni Teknolojiler” Konferansı
BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huğlu Meslek Yüksekokulu’nda “girişimcilik ve yeni teknolojiler” temalı konferans düzenlendi.
Eğitim-Kültür Haberi
Huğlu MYO’da “Girişimcilik Ve Yeni Teknolojiler” Konferansı

BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Huğlu Meslek Yüksekokulu’nda “girişimcilik ve yeni teknolojiler” temalı konferans düzenlendi.

Huğlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansın açılışında kürsüye gelen Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Erkan Akgöz, salonu dolduran öğrencilere seslenip girişimciliğin çağın en dinamik ve etkileyici kavramlarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Girişimciler, sadece iş dünyasını değiştirmekle kalmaz, aynı zamanda toplumları ve dünyayı da şekillendirmektedirler. Bu süreçteki itici güç, elbette ki yeni teknolojilerdir. Yeni teknolojiler, hayal ettiğimizden daha fazlasını başarmamıza olanak tanır, bizlere sınırları zorlama fırsatı sunar.”ifadelerine yer verdi.

Doç.Dr.Akgöz, teknolojinin hızla evrim geçirdiği bir dönemde yer aldıklarının da altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yapay zeka, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik gibi uygulamalar sadece iş dünyamızı değil, aynı zamanda günlük yaşantımızı da değiştirmektedir. Bu değişimleri takip etmek ve bunlara adapte olmak sadece girişimcilerin değil, toplumdaki herkesin sorumluluğundadır.

Bundan dolayı bugün burada bir araya gelmemizin amacı, bu değişim sürecinde birlikte nasıl ilerleyebileceğimizi düşünmek, deneyimlerimizi paylaşmak, daha sürdürülebilir, daha adil ve yaşanabilir bir dünya nasıl inşa edebileceğimiz konusunda fikirleri, yenilikleri ve vizyonları paylaşmaktır.”

Konferansa konuşmacı olarak katılan ELFATEK Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin  Düzgün de ardından sunumunu gerçekleştirdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Huğlu, MYO’da, “Girişimcilik, Ve, Yeni, Teknolojiler”, Konferansı,
Yorumlar
Haber Yazılımı