Haber Detayı
12 Mayıs 2020 - Salı 16:46 Bu haber 4290 kez okundu
 
Hüyük’te ilçe pazarı faaliyetlerine yeniden başlıyor
HÜYÜK - Hüyük ilçesinde, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde Belediye ekiplerince kapatılan ilçe halk pazarının yeniden faaliyetlerine başlayacağı bildirildi.
Bölgeden Haberi
Hüyük’te ilçe pazarı faaliyetlerine yeniden başlıyor

HÜYÜK - Hüyük ilçesinde,  koronavirüs  salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde Belediye ekiplerince kapatılan ilçe halk pazarının yeniden faaliyetlerine başlayacağı bildirildi.

Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, koronavirüs salgını  nedeniyle  yaşanan bu sıkıntılı süreçte ilçe genelinde virüse yakalanan tek bir kişi bile bulunmadığını vurgulayarak, "Bu günlere ulaşabilmemizde Hüyüklü hemşerilerimin katkısı çok önemli oldu. Biliyoruz ki, ilçe nüfusumuzun neredeyse yüzde 65'i 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Tek bir vatandaşımızın sağlığı bizim için çok önem arz etmektedir. Bu nedenle aldığımız önlemlerle bunu da hep birlikte başardık. Kontrolleri elden bırakmayarak başarmaya da devam edeceğiz Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını dolayısıyla Hüyük Belediyesi olarak da ilçe genelinde bazı ilave önlemler almak durumunda kaldıklarını aktaran Başkan Çiğdem, Hüyük halk pazarının geçici süreyle kapatılmasının da bu önlemlerden birisi olduğunu hatırlattı. Hüyük pazarının bölgenin buluşma noktası olduğunu ve ilçe halkının da kurulmasını artık çok özlemeye başladığını vurgulayan Çiğdem, şunları kaydetti:

"Kovid 19 sebebi ile uzun zamandır kapalı olan halk pazarımız bu perşembe günü kısmi ve kısıtlı olarak giriş ve çıkışları kontrol altına alınabilecek şekilde tamamen denetim altında tekrar açılacaktır.Pazar yerinin kontrol altına alınabilmesi için virüs bitene kadar prestij caddesi üzerinde kurulacak olup pazara giriş ve çıkışlar Hüyük İlçe postahanemizin önünden itibaren Zabıta ve Emniyet kontrolünden geçilerek yapılacaktır.Ana caddeye bağlantılı tüm sokak ve cadde girişleri kapatılacak kontrolsüzce girişlere müsaade edilmeyecektir .Giriş ve çıkışlarda dezenfekte masası kurulacak olup maskesiz pazara girişler engellenecektir.Pazar içinde sadece meyve ,sebze ve yerli fide üreticisinin dışında sertifikalı fide üreticileri satış yapabileceklerdir. Pazarda satış yapan tüm esnafımızın hijyen kurallarına uymaları hem kendileri açısından hem de alış veriş yapan hemşerilerimiz açısından çok önem arz etmektedir. Pazar içersinde kurallara ve sosyal mesafeye uymayanlar ve ihlal edenler hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır. Pazar içerisinde meyve sebze satanlar belirlenen sıra doğrultusunda 6 metre ara ile tezgah açabilecek olup yerli fide ve sertifikalı fide satanlar da karşı kaldırımda yine aynı mesafede tezgah açabileceklerdir. Virüs tehdidi ortadan tamamen kalkıncaya kadar kısıtlama ve tedbirlerimiz vatandaşlarımızı koruyabilmek adına devam edecektir. Hüyük'te sağlıklı günlerde buluşabilmek ümidi ile tüm vatandaşlaramıza sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum."

SALGIN DOLAYISIYLA HÜYÜK’Ü BÜYÜK GÖÇ YAŞANDI

Başkan Çiğdem, ayrıca koronavirüs salgınının ortaya çıkmasının ardından yaşanan bu süreçte  Hüyük ilçesine ilçe dışında yaşayan 10 binin üzerinde Hüyüklü vatandaşın  virüsten olumsuz etkilenmemek üzere  geçici olarak yerleşmek zorunda kaldığını da hatırlatarak,  hala da bu  göçün devam etmekte olduğunu kaydetti. Çiğdem,  ilçeye gelenleri mazur karşılamak durumunda olduklarını da vurgularken, şunları kaydetti:

“ Haliyle gelmek zorunda kalanları mazur karşılamak zorundayız. Büyükşehirlerde geçim şartları çok zor.  İyi ki hepimizin kötü zamanlarda dönebileceği bir köyümüz var .Virüsün başlaması ile hemen köylerine dönebilen hemşerilerimiz hem kendilerini  hem de ailelerini virüsten fazlasıyla korudular. Hala çalışan ve gönlü burada olan gelemeyen hemşerilerimizi ve ailelerini Rabbim virüs belasından inşallah korur yine bayramları hep birlikte sağlık ve huzur içerisinde geçiririz.

  Etrafımızda virüs bulaşmayan tek ilçe konumunda olduğumuzu hatırlatarak, tamamen virüs ortadan kalkıncaya kadar kısıtlamalara hep birlikte uymaya devam edeceğiz. Virüsten korunmamızdaki en temel etken bölge halkının yüzde  85 ine yakınının tarıma dayalı üretim yapmasından kaynaklanmaktadır. Hemşerilerimiz toplu alanlarda buluşmak yerine kendi arazilerinde üretimi artırarak toprakla buluşmalarının virüs tehdidinden tüm hemşerilerimizi koruduğuna inanmaktayız.

  Bu süreçte devletimiz, Büyükşehir belediyemiz ve İlçe belediyemiz virüsten etkilenen esnafa ve ihtiyaç Sahibi  4 bin 500’den fazla aileye nakdi ve gıda yardımı yapmış olup hala da yararlanamayan ve ihtiyaç sahibi tüm hemşerilerimize ulaşmaya devam etme çalışmalarımız devam etmektedir .Yine bu sürece başta tüm meclis üyelerimiz ve 23 mahalle muhtarımızın  katkısı çok büyük olup hepsine ayrı ayrı teşekkürü borç bilirim.”

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük’te, ilçe, pazarı, faaliyetlerine, yeniden, başlıyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı