Haber Detayı
05 Haziran 2017 - Pazartesi 11:38 Bu haber 5276 kez okundu
 
Hüyük’te Öğrencilere “Trafik Bilinci Eğitimi"
HÜYÜK - Hüyük ilçesinde, okul öncesi ve ilkokul öğrencileri için “trafik bilinci kazandırma” eğitimi verildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Hüyük’te Öğrencilere “Trafik Bilinci Eğitimi

HÜYÜK - Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Türkiye Sürücü Kursları Eğitimcileri Konfederasyonu’nun (TUSEKON)  ortaklaşa başlattığı proje kapsamında, okul öncesi, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine trafik bilincinin aşılanması için eğitim çalışmaları başlatıldı.

        Bu çerçevede Hüyük İlçesi Belediye Kültür Etkinlikleri Salonu’nda verilen eğitimde, okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine trafik, çevre bilinci ve trafik adabı konularında eğitim verildi.

       Yapılan sunumlarda, Türkiye’de gerçek anlamda trafik sorununun çözümü için kuralcı toplum olgusunun aileden başlayarak işlenmesi gerektiği belirtilirken, şunlar kaydedildi: “Milli Eğitim Bakanlığımız, Sürücü Eğitimleri Konfederasyonu  ile biraraya gelerek öğrencilerimizi trafikle ilgili bir eğitimden geçirmeye karar verdi. Bu eğitim, bu nedenle veriliyor. Trafik kurallarını öğreneceğiz.  Trafik sadece arabanın içerisinde değil, bir de aracın dışında trafik ve trafik kuralları vardır. Okuduğunuz okul, gittiğiniz yerlerde hep trafik önümüze çıkıyor. Bu sebeple kuralara uyan uymayanları uyaran bilinçli bireyler olmamız çok önemli. Yine  çocuklarımızın güvenlikleri açısından arabalarda ön koltukta oturmaması da gerekmektedir.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Hüyük’te, Öğrencilere, “Trafik, Bilinci, Eğitimi",
Yorumlar
Haber Yazılımı