Haber Detayı
02 Haziran 2017 - Cuma 11:03 Bu haber 5689 kez okundu
 
Başkan Özaltun Çat Kapı Ev Ziyaretleri
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, mübarek ramazan ayının sevincini ve coşkusunu ilçe halkıyla paylaşmaya devam ettiklerini söyledi.
Yaşam Haberi
Başkan Özaltun Çat Kapı Ev Ziyaretleri

BEYŞEHİR - Beyşehir’de vatandaşların yaşadığı evlere iftar vakti öncesi zaman zaman çat kapı  ziyaretlerde bulunan Özaltun, yaşam alanlarında buluştuğu yaşlıların elini öpüp gönüllerini alıyor.  Onbir ayın sultanı ramazan ayının gelmesiyle birlikte mahallelerde ev ziyaretlerine başlayan Özaltun, sürpriz çat kapı ziyaretleri gerçekleştirdi. Aniden karşılarında Belediye Başkanı Özaltun’u gören vatandaşlar ise büyük memnuniyet yaşadı. 

        Her fırsatta halkın arasında olmaya büyük özen gösteren Özaltun, bu yıl da ramazan ayında sürdürdüğü  geleneği bozmadı. Zaman zaman işyeri ziyaretleriyle esnaflarla buluşan Özaltun, ramazan ayının gelmesiyle birlikte çat kapı ev ziyaretlerine de başladı. Özaltun’a ev ziyaretlerinde, yaşadığı mahallelerin muhtarları da eşlik ediyor.  Ziyaretlerinde vatandaşlarla sohbet eden, onların sorunlarını yerinde dinleyen Özaltun, mübarek ay boyunca çok sayıda  vatandaşı evlerinde ziyaret etmeyi planlıyor.

“BELEDİYE OLARAK GÖREVİMİZ SADECE YOL VE KALDIRIM YAPMAK DEĞİL”

Başkan Özaltun,  konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, belediye olarak görevlerinin sadece yol ve kaldırım yapmak olmadığını belirterek, bu tür sosyal faaliyetlere de önem verdiklerini dile getirdi. Bu düşünceden hareketle özellikle ramazan ayında vatandaşlarla her fırsatta sık sık biraraya gelmeye özen gösterdiklerini anlatan Özaltun, bu ziyaretlerde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşma imkanı da bulduklarını söyledi.

 “Ne güzel demiş Şeyh Edebali, ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’.” diye konuşan Özaltun, ramazan ayı dolayısıyla ev ziyaretlerini sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:  “Ramazanın en güzel yanlarından birisi de paylaşmaktır. Orucun bereketini birlikte paylaşabilmek. Bizlere gelen bilgiler doğrultusunda vatandaşlarımıza çat kapı ev ziyaretlerimize devam ediyoruz. Hemşerilerimizi yaşam alanlarında ziyaret ederek, samimiyetine, hikayelerine ortak oluyoruz. ‘İlk defa evimize bir belediye başkanı geliyor’ diye konuşurlarken, gözlerindeki o mutluluğu yaşamak ise bizim en büyük mükafatımız oluyor. Bu misyonu samimiyetle bizlere aktaran ve görev kılan AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek alıyor ve onun yolunda ilerlemeye devam ediyoruz.”

“EN BÜYÜK SERMAYEMİZ, VATANDAŞLARDAN GELECEK HAYIR DUALARI”

Ramazan ayının manevi atmosferi içerisinde vatandaşlarla daha çok birarada olma arzusu içerisinde olduklarını ifade eden Özaltun, şöyle devam etti: “Vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ediyoruz. Yüz yüze görüşerek onların varsa sorunlarını kendi ağızlarından bizzat dinliyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde çözüm bulmanın gayreti içerisinde oluyoruz.Bu ziyaretleri niye yapıyoruz, çünkü ramazan beraberinde güzel duyguları canlandırıyor… Dertleşelim, sohbet edelim, birbirimizle olan kardeşliğimizi, bağlarımızı güçlendirelim diye de  bu tür buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca ihtiyaçlarını ya da sorunları, sıkıntıları, bir talepleri olup  olmadığını  öğrenmeye çalışıyoruz bu ziyaretlerle. Bizim en büyük sermayemiz, insanlarımızın hayır dualarını alabilmektir. Onun için ziyaretlerimizde kendilerinden dualarını eksik etmemelerini de istirham ediyoruz. Amacımız, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içerisinde tüm gönüllere bu manevi iklimi büyük ramazan ayında bir nebze de olsa dokunmaktır. Ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde yalnız, hasta ve mağdur ailelere çat kapı ziyaretler gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Onların yaşam alanlarında inşallah birarada olacağız”

Bu arada, ev ziyaretleri esnasında sokaklarda karşılaştığı çocuklarla da yakından ilgilenen Özaltun,  bir süre sohbet ettikten sonra kendilerine çeşitli hediyeler vererek sevindirdi. 

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Başkan, Özaltun, Çat, Kapı, Ev, Ziyaretleri,
Yorumlar
Haber Yazılımı