Haber Detayı
07 Haziran 2017 - Çarşamba 19:24 Bu haber 4876 kez okundu
 
İHH, Beyşehir’de yetimleri iftarda buluşturdu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, İnsan Hak ve Hürriyetleri, İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen iftar programında yetim çocuklar ve aileleri buluşturuldu.
Güncel Haberi
İHH, Beyşehir’de yetimleri iftarda buluşturdu

BEYŞEHİR - Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda düzenlenen yemekte konuşan Konya İHH Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, İHH olarak dünyanın her yerinde mümin ve mazlum insanlarla kardeşlik köprüleri kurma çabası içerisinde olduklarını belirterek, "Bazı insanlar 'yetime yetim demeyin' diyorlar ama biz bunu şerefli bir şey olarak biliyoruz. Çünkü peygamber efendimiz yetimlerin efendisiydi. Onun için biz bunu alınacak, üzülecek bir huşu olarak hiç değerlendirmiyoruz. Efendimiz nasıl dünyaya şekil verdi, dünyaya nizam verdi ve koskoca bir coğrafyaya güzel müminlerle, güzellikler yaydı ise onun getirdiği mesajlarla güzellikler kocaman coğrafyalara yayıldıysa, biz buradaki yavrularımızın da yarın bizim ülkemize ve başka ülkelere ne güller, ne laleler, ne neşeler, ne başarılar, ne hayırlar yayacağını düşünüyoruz. Onun hayaliyle bu kelimeyi kullanmaktan da onlarla beraber olmaktan da gocunmadığımız gibi, mutluluk, bahtiyarlık duyuyoruz. İnşallah Rabbimiz umduğumuz gibi yapacak ve bu yavrularımız en başarılı yavrularımız olacak. Biz ise elimizden geldiği kadar ailelerine, yavrularımıza destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner de, konuşmasında, bir yetimin başının okşanmasının ne derece büyük bir sevap olduğunu bildiklerini belirterek, "Bu organizasyondan dolayı İHH'ya teşekkür ediyorum" dedi.

İftara, Beyşehir İHH Temsilcisi İsmail Efe de ihtiyaç sahiplerine ramazan ayında da destek sağladıklarını belirterek, "Ramazanı anlamlı kılan şey paylaşmanın sevincine ortak olmaktır” dedi. Katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti. 

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: İHH,, Beyşehir’de, yetimleri, iftarda, buluşturdu,
Yorumlar
Haber Yazılımı