Haber Detayı
07 Haziran 2017 - Çarşamba 12:36 Bu haber 6953 kez okundu
 
Özaltun’dan Askere Gidecek Gençlere Anlamlı Hediye
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, askere uğurlanacak bazı gençleri evlerinde ziyaret ederek, Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.
Güncel Haberi
Özaltun’dan Askere Gidecek Gençlere Anlamlı Hediye

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından başlatılan yeni uygulama kapsamında, Zabıta görevlileri vatani görevlerini yerine getirmek üzere  askere uğurlanacak gençleri evlerinde ziyaret ederek içerisinde “Türk Bayrağı, Kur’an-ı Kerim ve cüzdandan oluşan” hediye paketini  teslim ederek, kendilerine ve ailelerine “hayırlı teskereler” dileğinde bulunuyor.

Uygulamanın başlamasıyla birlikte Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, ilçe merkezinde askere gidecek bazı gençleri evlerinde ziyaret ederek hediyelerini takdim etti. Asker ocağını ‘peygamber ocağı’  olarak bildiklerini ifade eden Başkan Özaltun, yeni uygulama ile ilgili bilgiler verirken, “Bugün yurdumuzun dört bir köşesinde rahat rahat uyuyabiliyorsak, oturabiliyorsak askerlerimiz ve  güvenlik güçlerimiz sayesindedir. O yüzden, Belediye olarak  askere giden gençlerimiz için yeni bir uygulama başlattık. Zabıta görevlilerimiz, korumakla mükellef olduğumuz kutsal değerlerimiz olan şanlı Türk bayrağımız ile Kur’an-ı Kerim ve cüzdandan oluşan hediyelerini gençlerimize ilçemizin hangi köşesinde ikamet ediyorlarsa etsinler  bizzat evlerine kadar götürerek takdim ediyorlar” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana toplumun her kesiminden bireylerle hem iyi gününde, hem de kötü gününde birarada olmaya özel bir önem verdiklerini de dile getiren Özaltun, “İşte asker uğurlama törenleri de bunlardan bir tanesi. Bulduğumuz her  fırsatta ve uğurlama törenlerinde askere gidecek gençlerimizle, aileleriyle birarada olmaya çalışıyoruz.Ama, bu her zaman, her dönem  mümkün olamayabiliyor. O yüzden, iş yükü ve  yoğunluğumuzdan dolayı zaman zaman birarada olamadığımız gençlerimizi de unutmadığımızı göstermek için böyle bir uygulamayı başlattık. Hem askere gitmeden önce evlerini ziyaret ederek, aileleriyle biraraya geliyoruz. Hem de kazasız belasız bir şekilde vatani görevlerini tamamlayıp yeniden baba ocağına dönmeleri temennisi ve duasında bulunuyoruz. Hayırlı teskereler diliyoruz. Çünkü, onların hepsi de bizim için birbirinden çok kıymetli ve değerlidir” diye konuştu.

Başkan Özaltun’un evinde ziyaret ederek hediyesini verdiği askere uğurlanacak Ahmet Akkuş, vatani görevini yapmak üzere Manisa’ya gideceğini belirterek, “Başkanımıza evimize kadar gelerek hediyemizi getirdiği için ve böyle bir uygulamayı başlattığı için çok teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık diyorum” şeklinde konuştu.

Oğlunu asker ocağına uğurlamanın heyecanını yaşayan baba Mustafa Akkuş da, Belediye Başkanı Murat Özaltun’u evlerinde görmekten büyük onur ve mutluluk yaşadıklarını belirterek “Bizleri bu özel günümüzde hatırladılar, unutmadılar. Böyle günlerde kendilerini  aramızda, yanımızda görmekten çok memnun oluyoruz. Allah razı olsun” diye konuştu.

Başkan Özaltun, ziyaret kapsamında evinin kapılarını kendilerine açan Bahçelievler Mahallesi’nde  ikamet eden askere uğurlanacak Onur Özel’in de evini ziyaret ederek hediyesini verdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özaltun’dan, Askere, Gidecek, Gençlere, Anlamlı, Hediye,
Yorumlar
Haber Yazılımı